Schlager-Micke

2010-11-25
13:27:14

André Pops - ett utmärkt val som julvärd!

André Pops får det ärofyllda uppdraget att tända ljus i direktsändning i SVT på julafton. Det är ett val som gör mig riktigt lycklig. För mig, som mer än gärna följer sport på TV, så har André Pops varit en självklar del av sportbevakningen. Och han har varit en riktig "smygare". Länge var han den där pålitlige reportern som alltid levererade men sällan lämnade några större avtryck. Proffsig men opersonlig var ofta bilden man fick.

Men detta har ändrats med åren. Under de senaste OS, VM, EM har André Pops varit det självklara studioankaret och han har en alldeles enastående förmåga att få gästerna att trivas i studion och TV-tittaren att trivas framför TV:n. För André Pops är inte den som framkallar de stora skratten eller ger aha-upplevelserna i de djupa analyserna. Det är inte heller hans jobb utan det är att få gästerna att blomstra och det lyckas han alltid med genom att han är följsam, nyfiken och har en klädsamt låt "Peter Jiihde-faktor" om ni förstår vad jag menar. En bra domare märks inte sägs det ju, och lite grann är det så även med ett bra studioankare. Han eller hon ska vara guiden i själva sändningen, men inte huvudattraktionen.

Nu får dock André Pops bli huvudperson och även om uppdraget i sig knappast kan tillhöra TV-världens svåraste (man ska ju trots allt bara påa olika program samt komma med lite personliga reflektioner - och så tända ljuset förstås) så är det ett av de stora hedersuppdragen man kan få.

Lycka till André!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: