Schlager-Micke

2009-11-30
18:03:21

Inga upphetsande startfält i Ö-vik och Sandviken
Norrlandsfönstret öppnar upp Melodifestivalen 2010 med delfinalerna i Örnsköldsvik och Sandviken, men startfältet där uppe i norr får väl knappast snön att smälta (om det nu ens kommer att finnas någon snö då..). För artisterna känns på pappret inte som något av de starkare startfälten. De här artisterna presenterades på SVT:s presskonferens tidigare idag.

Startfält Örnsköldsvik

Jenny Silver
– "A place to stay" (Upphovsman: Torben Hedlund)

Jessica Anderssson – "I did it for love" (Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars “Dille” Diedricson (musik)

Salem Al Fakir – "Keep on walking" (Upphovsman: Salem Al Fakir)

Ola Svensson – "Unstopable" (Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson)

Pain of Salvation – "Road Salt" (Upphovsman: Daniel Gildenlöw)

Frispråkarn – "Singel" (Uppphovsmän: Håkan Bäckström (text), Hamed K-One Pirouzpanah (musik)

Anders Ekborg – "The Saviour" (Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson)

Linda Pritchard – "You're makin me hot-hot-hot" (Upphovsmän: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)

Det är visserligen trevligt att Ola är tillbaka i tvälingen. Han har ju levererat flera hits som passat bra in i tävlingen men som inte tävlat tidigare och bör kunna överträffa sitt förra försök med den sega Love in stereo. Men i övrigt känns inte namnen allt för upphetsande. Dels för att jag inte känner igen vissa av de och dels för att vissa namn redan nu har ställt upp så det räcker i tävlingen (läs Jessica Andersson). Intressantast är nog i så fall vad Salem al Fakir kommer att bjuda på och inhopparen Anders Ekborg som fick platsen på Sara Löfgrens bekostnad. Sara hade sjungit in demon på en låt som blivit antagen men som SVT till varje pris ville att Rickard Wolff skulle sjunga. Då gjorde låtskrivarna något djärvt - de vägrade gå med på SVT:s val av artist eftersom de ville att Sara skulle framföra den och låten blev därmed diskad och Anders Ekborgs låt sattes in istället.

Startfält Sandviken

(Ej klart) – "Come and get me now" (Upphovsmän: Mia Terngård (text & musik), Stefan Lebert (musik)

Andra generationen och Dogge Doggelito – "Hippare hoppare"  (Upphovsmän: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Douglas Leon, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski)

Anna Maria Espinosa – "Innan alla ljusen brunnit ut"  (Upphovsmän: Danne Attlerud (text), Stefan Woody (musik)

Erik Saade – "Manboy" (Upphovsmän: Peter Boström (musik), Fredrik Kempe (text & musik)

Hanna Lindblad – "Manipulated" (Upphovsmän: Sarah Lundbäck, Hayden Bell, Erik Lewander, Iggy Strange-Dahl)

Kalle Moraeus och Orsa spelmän – "Underbart" (Upphovsmän: Lina Eriksson (text), Johan Moraeus (musik)

Andreas Johnson – "We can work it out" (Upphovsmän: Andreas Johnson (text), Bobby Ljunggren (musik), Marcos Ubeda (musik) 

En joker kommer att tillkomma i det här startfältet

Jag gillade Andra generationens Kebabpizza-historia i MF för två år sen och ser med spänning fram emot vad de kommer att bjuda tittarna på i år, i synnerhet eftersom de har med självaste Dogge som gästspelar. Att han är med är dock inte särskilt överraskande eftersom den mannen är den i särklass med folkliga artisten i hiphop-Sverige. Fiolkungen från Orsa, Kalle Moraeus, dyker också upp och Andreas Johnson är tillbaka igen och tävlar nu för fjärde gången. Andreas lär nog ha tänkt igenom det här beslutet både ett antal gånger med tanke på debaclet för två år sen så nog borde han ha en riktigt bra låt i bagaget nu.


Kommentarer:
#1: Hola

Hola!

Mestadels har du rätt Micke, men nu har du allt fel.

Det var inte Sara som sjöng på den inskickade demon av ”Åt helvete för sent” det var Mathias Holmgren. Sedan snurrade turerna vidare, med mycket spel bakom kulisserna och demon som släppts ut på I-net är den som Sara sjunger på.

Ö-vik: Jag har högt ställda förväntningar på Salem som jag sett några gånger, senast var det Oscarskyrkan. I december spelar Salem i Berwaldhallen, vilket också ska bli spännande att höra.



Sandviken har enligt min åsikt inte lika bra startfält, men Hanna som också är musikalartist gillar jag, och Andreas klars sig säkert fint när han slipper att ha Carola som extrabelastning ;-)

Hoppas på en bra Joker här. Det lär inte bli Darin här och kommer Lena PH att vara med igen (jag hoppas fortfarande på det) så blir det väl som sist i Malmö. Det gick ju fint för Lena då :-))

2009-11-30 @ 21:48:09
#2: Micke

Det stämmer Hasse. Jag missuppfattade en intervju som SR Halland gjorde med Sara i måndags angående inspelningen (för den spelades i radio Halland med Saras version) att det var den versionen som hade skickats in men det var det uppenbarligen inte, snarare att låtskrivarna ville att hon skulle framföra den.



Det är bra att du är uppmärksam!

2009-12-02 @ 09:55:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: