Schlager-Micke

2009-11-04
15:27:05

Darin blir en intressant joker


Den första jokern är klar till MF 2010 - Darin

Darin var den första jokern som offentliggjordes för nästa års Melodifestival då SVT presenterade honom redan igår. Det hör verkligen till ovanligheterna att någon artist presenteras offentligt av SVT så här tidigt. Och det hör definitivt till ovanligheterna att denna artist är en joker. Men samtidigt är detta inte helt ologiskt. År efter år har SVT snopet kunnat konstatera att kvällstidningarna har släppt deras nyhet om vilka artister som ska vara med i MF före de själva. För när det gäller kvällstidningsspekulationerna i just det här fallet så stämmer de i princip alltid. Så det gällde för SVT att hinna före sin läcka, för en sådan har de ju garanterat inom produktionen, förmodligen flera. Frågan är bara när de övriga tre jokrarna presenteras. Ska bli intressant att följa.

Över då till Darin, hur intressant är han som joker? Mycket intressant i mitt tycke. De senaste två åren har det ju varit ett väldigt varierande resultat för jokrarna. I år kom jokrar på första- och trejde plats i finalen (Malena Ernman och EMD) vilket var succé, men samtidigt har faktiskt majoriteten av jokrarna de senaste åren missat final. Att plocka in en före detta idoldeltagare som har en stor fan-skara och levererat många hits de senaste åren känns som ett väldigt säkert kort om SVT är ute efter finalplatser för jokrarna. Tidigare idoldeltagare har ett väldigt bra facit i MF. Faktum är att samtliga har gått till final förutom Ola som var snubblande nära att göra det när han förlorade i sista duellen i andra chansen 2008 (mot en annan idoldeltagare, Sibel).

Darin har dessutom närmare koppling till Melodifestivalen än man kanske kan tro. Redan 2005 gjorde han ett bejublat framträdande i jubileumsprogrammet för MF då han tolkade Lena PH:s Det gör ont. Och i år var han mellanakt i en av delfinalerna och sjöng Se på mig. När det gäller Darins låtar brukar de antingen vara klubbhits eller smäktande RnB-ballader. Hans bidrag är enligt han själv en mid-tempoballad och det låter klokt. Klubbhits har inget vidare facit i Melodifestivalen. Alcazar har visserligen gått till final flera gånger men när Andreas Lundstedt körde en renodlad klubblåt gick det åt skogen. Precis som det gjort för såväl The Attic, Velvet och Evan för att nämna några. TV-tittarna har föredragit starka hookiga refränger framför tunga beats och det lär de göra i fortsättningen också. Men med en ballad så ska det bli mycket intressant att se hur långt Darin bär i festivalen.  


Kommentarer:
#1: Hola

Lika välformulerat skrivet som vanligt.

Vad anser du om dom tio kvarvarander webbjokrarna?

2009-11-04 @ 21:09:05

Fin blogg =)



Följ gärna vår blogg om Eurovision och Melodifestivalen samt andra länders uttagningar.



Mycket nöje!

2009-11-05 @ 09:31:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: