Schlager-Micke

2009-03-03
14:52:33

Thorleifs gör alla fel man kan göra

Melodifestivalen torde vara det enda evenemang där de som inte var på plats måste berätta för de som var på plats hur det egentligen var. För Melodifestivalen är ju ett TV-program i första hand och det är de framför TV:n som egentligen ser evenemanget. Publiken på plats ser TV-inspelningen. Därför är det inte lätt att uppfatta när man är på plats vissa detaljer i ett framträdande som kan vara ack så viktiga. När jag nu ser Thorleifs framträdande från i lördags på svt.se så inser jag att Thorleif Thorstensson gör ett katastrofalt framträdande.

Att lyckas missa Andra chansen med en relativt stark låt som tävlar ensam i sin genre, framförda av ett band med en mycket stor och trogen publik i en genre som älskas av de så viktiga "stugorna" är en bedrift. Men detta förklaras av att Thorleif blundar näst intill hela tiden vilket är standardfel nummer ett om man vill locka TV-röster. När han väl tittar, så tittar han oftast i fel kamera eller på publiken.

Och som om inte detta vore nog så försöker han få igång publiken genom att klappa på 1 och 3! (D.v.s. det första och tredje slaget i en fyrtakt) 1 &3-klappen är en slags folksjukdom i Sverige. För trots att artister ända sedan rockens genombrott på 50-talet försökt att få den svenska publiken att klappa på det svängiga andra och fjärde slaget i takten, så envisas en del med att klappa på 1 &3 vilket förvandlar den svängigaste låten till osexig marschmusik. Att nu dessutom den som leder klappandet uppmanar publiken att klappa fel är också det en bedrift.

Det enda som fattas är att Thorleif hade hoppat på sluttonen och landat på golvet 4 sekunder efter att bandet slutat spela. Men just det lyckades han undvika.

För er som missade "framträdandet". Här kommer det.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: