Schlager-Micke

2009-01-30
17:38:06

Semifinalerna i ESC lottade

Det kanske låter något avlägset att tala om Eurovision nu innan Melodifestivalen ens har börjat men lottningen till de två semifinalerna har precis blivit klart. Detta gäller inte startordningen i semifinalerna utan enbart vilka länder det är Sverige får tampas med i sin semifinal och vilka länder som slåss mot varann i den andra. Det har blivit allt mer svårt att se något mönster i "pålitliga länder" som alltid röstar på Sverige. Att norra Europa skulle vara pålitligare än öst är t.ex. inget tydligt tecken. Holland, Schweiz och belgien är inte säkrare kassakor för den svenska poängskörden än länderna på Balkan t.ex. Men så här lottades motståndet i alla fall.

Sverige kom i semifinal nr 1 där följande länder lottade:
Bosnien & Herzegovina, Sverige, Israel, Belgien, Andorra, Tjeckien, Montenegro, Island, Georgien, Bulgarien, Portugal, Schweiz, Makedonien, Finland, Vitryssland, Turkiet, Rumänien, Malta and Armenien
.

Kommentar:
Island och Finland kanske inte var drömländerna från Norden att få med sig då Danmark och Norge är lite mer pålitliga i att ge Sverige poäng men det handlar om marginell skillnad i det stora hela då 12:or från hela övriga norden i sig inte räcker för att gå vidare.

In semi 2 hamnade:
Slovenien, Danmark, Azerbaijan, Nederländerna, Lettland, Ungern, Serbien, Norge, Ukraina, Grekland, Litauen, Polen, Kroatien, Estland, Moldavien, Cypern, Irland, Slovakien och Albanien.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: