Schlager-Micke

2009-01-24
17:37:38

Nu är jag lägenhetsägare
Livet är ibland väldigt märkligt. Sedan jag flyttade från mina föräldrar har jag bott på folkhögskolor, studentkorridorer, andrahandslägenheter, inneboende - ja, den enda gemensamma faktorn för mina boenden är väl att jag aldrig haft något förstahandsboende och knappt ens några egna möbler. Några längre anställningar har det heller inte handlat så mycket om, men nu när jag äntligen fått det så såg jag till att slå på stort. Jag hoppar helt enkelt över det där steget med hyresrättslägenhet i första hand och går direkt på bostadsrätt.

Upplägget för mitt lägenhetssökande här i Halmstad var kanske lite väl optimistiskt. Jag gav mig själv en månad att hitta en lägenhet, annars vet jag inte hur det hade löst sig. Jag har under den här månaden bott i en stor kappsäck på 25 kvadrat bland massa flyttlådor och väskor som står ouppackade. Efter att ha varit på ett antal visningar så stod det klart att det var bara en lägenhet som jag var intresserad av. En fräch 2:a på 59 kvadrat som ligger precis vid tågstationen i Halmstad.

Det märks att det är bistra tider för mäklarna för lägenheterna går ju inte åt som smör direkt och jag kände nog att jag skulle ha en hyfsad chans att få lägenheten, men samtidigt vill man ju lägga ett "lagom" lågt bud som gör att man inte gör säljaren förbannad och får den att tänka att "den där snåljåpen ska minsann inte få min lägenhet". Samtidigt ska man inte lägga sig för högt eftersom man vill ha ett bra slutpris. Priset blev helt okej och jag skrev på papprena igår och kommer att flytta in där måndagen 2 februari.

Det känns grymt skönt att äntligen kunna bo riktigt rymligt och att dessutom kunna ha ett riktigt snabbt bredband. Jag har levt länge på mitt mobila bredband men det här fasta bredbandet ingår i hyran så det är bra.

Så hör av er om ni har vägarna förbi Halmstad eller har fått någon timme över på tågstationen där. Min lägenhet ligger bara ett stenkast bort. Eller förresten glöm det där med stenen helst....

Kommentarer:
#1: Anna

Grattis, va roligt för dig! Då har du lite att pyssla med sen :D

2009-01-25 @ 09:52:37
#2: Micke A

Gratulerar! Skönt med lite svängrum! :)

2009-01-25 @ 18:58:21
#3: Brita

Sjuuuukt coolt Micke! Nu känner jag mig plötsligt väldigt ostadgad när både du och Änt köpt lgh! Jag får väl börja leta jag åsså.... Kommer gärna och hälsar på, det tar ju bara 1 och en halv timme från Malmö - och jag har ju varit där förr - på Grand, är det nära dig?

2009-01-28 @ 17:35:48
#4: Fredrik

Grattis Micke! :) Det där är min tanke när jag flyttar också - direkt på bostadsrätt! Varför snåla? ;)

2009-01-28 @ 23:17:23
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: