Schlager-Micke

2009-01-31
12:14:21

Artisttätt på bloggträffen

Shirley Clamp, Måns Zelemerlöv och Alcazar var bara några av de artister som dök upp på bloggträffen på Telias huvudkontor på stureplan som jag var på under fredagseftermiddagen. Det var ett 20-tal av Sveriges schlagerbloggare som hade bjudits in till Telias flashiga lokaler på en träff som få av oss visste särskilt mycket vad den egentligen skulle handla om. Men under de kommande timmarna skulle vi få besök av såväl Christer Björkman, Live nation (bokningsbolaget för MF) som ett antal av årets deltagande artister.



När det gäller Christer Björkman så har det har spridits en mediebild av honom att han är sinnebilden för mediekåthet. Att han slänger sig framför en TV-kamera så fort tillfälle ges. Jag har träffat Christer många gånger i samband med presskonferenser, repetitioner och även en årsträff med MF-klubben och den bilden stämmer inte alls. Sanningen är att Christer Björkman är närmast tråkigt professionell när han blir intervjuad. Han vet exakt vad han ska säga - och inte säga, så några större scoop serverades väl inte heller för oss under fredagen. Men ledorden för årets scen ska enligt Björkman vara stor, extravagans, gränslöshet och Nangijala (!). Det sistnämnda låter ju onekligen spännande.

Christer Björkman fick frågan vilket som var det starkaste minnet från alla hans år som artistansvarig i MF. Själv hade jag kräkreflexerna beredda då jag förväntade mig att han skulle dra upp den där tillrättalagda Marie Lindberg-historien igen men det gjorde han inte. Han gick istället tillbaka till 2002 och menade att Afro-dites seger det första året med delfinalsystemet betydde enormt mycket för det nya konceptet. Om en gammel-schlager hade vunnit fanns risken att den här utvecklingen med 6 veckors MF-folkfest aldrig blivit verklighet, menade han och det kan nog ligga något i det. Nu vann en låt som spelades i fler radiokanaler än bara P4 och som inte hade något traditionellt schlagersound vilket öppnade dörren för många fler genrer. Så utan att vara medvetna om det så tävlade alltså Kikki, Bettan och Lotta 2002 med chansen att ruinera hela MF-utvecklingen......

Efter besök av Live nation kom några personer inom TeliaSonera och premiärvisade deras nya reklam som kommer att börja vevas i nästa vecka (Telia är huvudsponsor av årets Melodifestival bör kanske tilläggas) . Därefter dök ett helt gäng artister upp som alla ska tävla i år. Det var Shirley Clamp, Sarah Dawn Finer, Måns Zelmerlöv, Alcazar, Velvet, och Agnes. Först deltog de i en pratstund med en moderator där och sen fick alla vi schlagerbloggare mingla lite med de.


Sarah Dawn Finer borde ju uppträda i den här hatten. Den går inte av för hackor

Måns menade att hans bidrag i år Hope and glory är lika direkt som Cara mia men mer hjärtlig och pampigare. Kempe är ju inblandad i den här låten också och det är ju på något sätt en garanti för att det ska låta bra. Han sa att han för övrigt ska börja blogga på måndag. Hur hinner karln med allt undrar jag, men han det verkar inte finnas mycket som stressar upp honom.


Shirley var lika pratglad som alltid (under samtalet med alla artisterna satt hon mest och drog oneliners hela tiden, ganska underhållande) och hon försökte övertala sig själv att hon inte ska läsa det som skrivs om henne i MF. Det gjorde hon 2005 - det året hon hade större favorittryck än någonsin på sig och hon kände inte att hon kunde njuta fullt ut av tävlandet det året. I år tävlar hon med en ballad, ska bli intressant.


Kommentarer:
#1: Jerry

Åhhh, men Shirley.... hon är ju bara för bra....(;-)

2009-01-31 @ 21:26:29
#2: Brita

Shit vad det låter som om ditt schlagerbloggliv är spännande! Nangijala minsann. Det låter väldigt kreativt. Såg förresten just slutet på danmarks MGP där de körde någon sorts battle-stil, liknande andra chansen de senaste åren. De sista två låtarna var ju pinsamt dåliga, som tur var vann den minst pinsamma. Men apropå det CB sa som sitt mest minnesvärda ögonblick så kan jag verkligen hålla med om att det spelar roll att sverige tagit sig ifrån schlager-träsket och i alla fall till en viss del har låtar som ligger i tiden och spelar i radio och så... I Danmark är de verkligen hopplöst fast i att en MGP-låt måste låta på ett visst sätt, nämligen ungefär som Tusen och en natt. Det märktes tydligt i låten som kom tvåa ikväll, värre schlager-kliché har jag knappast hört!

2009-01-31 @ 23:02:51
#3: Anna

Det låter som en kanonträff Micke! Fin bild på er också... ;)

2009-02-01 @ 18:14:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: