Schlager-Micke

2009-02-15
00:00:06

Måns blir livsfarlig i Globen
Delfinal två hade ett klart starkare startfält än den första delfinalen och det var två bra låtar som gick till final. Men den bästa låten hade Lili & Sussie. Deras comeback blev absolut inte någon "Baccara" (d.v.s. en patetisk återförening som inte ger nostalgikickar utan bara ökar all tänkbar åldersnoja) utan de framförde årets starkaste låt hittills. Synd bara att de själva inte är i samma klass som låten. Faktum är att Lili & Sussie inte var några vidare sångerskor ens på den tiden det begav sig och de har knappast blivit 20 år bättre. Men låten hade årets mest catchy refräng och jag tror definitivt att de har en bra chans att krångla sig till Globen från Andra chansen.

Än så länge har de den klart bästa låten i AC. Eller rättare sagt, den enda bra låten andra chansen. I år kan knappast någon påstå att andra chansen håller högre klass än finalen. Inte om det fortsätter så här men det visar ju bara att folket haft en bra smak så här långt.

Amy Diamond tycker jag var kvällens besvikelse. Låten höll inte någon högre klass och för en gångs skull sjöng Amy långt ifrån klockrent. Det kändes som att det var tonarten som var för låg i hennes fall. De låga registrena lät inte bra.  

Markoolio hade förtjänat ett bättre öde. Faktum var att han sjöng bättre än Lili & Sussie och låten var inte dum alls. Framförd med lagom mycket glimt i ögat och med kvällens coolaste kostym. Att han nu floppade spelar dock ingen roll för hans fortsatta karriär. Det här var ett skönt sidospår i hans kalender. Han kommer nog fortsätta att latja runt med Karlsson på taket, några "Hits for kids" och leda något barnprogram och fortsätta att vara Sveriges dyraste artist att boka.

H.E.A.Ts låt började väldigt lovande och men refrängen kunde varit vassare. Nu hade jag gissat de i final utan att ha hört låten eftersom melodiös rock ofta är väldigt direkt, TV-mässigt och lätt lockar röster. Och låten tycker jag är bättre än Poodles låtar men fortfarande mil ifrån de underbara Wig Wam från Norge.

Jennifer Browns låt ar det absolut inget fel på men varför var Jennifer tvungen att flåsa sönder hela låten? Det är svårt att få den där romantiska innerliga känslan som man måste få då om man nu ska lyfta luren för att rösta på en powerballad.

Måns slutligen infriade förväntningarna. I alla fall mina förväntningar. Spontant känns den svagare än Cara Mia men Hope and glory är definitivt en hit och har egentligen det mesta som behövs för att kunna stå som slutsegrare.

Kommentarer:
#1: Anton

Skönt att Måns infriade förväntningarna. Tycker han är en genombra artist trots sin begränsade erfarenhet. Jennifer Brown verkar lida av samma efter-att-ha-blivit-mamma-röstkollaps som Shirley Clamp. Hennes röst var bra mycket bättre förr än vad hon visade igår.

2009-02-15 @ 12:31:50
#2: Linda

Som alltid kul att läsa dina funderingar Micke!

2009-02-15 @ 14:31:43
#3: Fisken

Lilli&Sussie - tyckte den borde varit given i finalen, hjärtat klappar lika fort för Lillis brännheta ögon idag som för 20 år sedan. Dock har de tappat scenografiskt på att leka hemmafru och djurvårdsarbetare de senaste decennierna.



Lasse Lindh- Nej, dags att lämna in nu, en gång ingen gång, två gånger en uggla. Lasse Lindh kommer aldig vinna nåt i den här tävlingen särskilt inte med låttitlar som "Jag ska slåss i dina kvarter" (läs "jag ska plocka körsbär i din trädgård)



Markkoolio - Usch. Här hade jag svårt att läsa av. var det på skoj eller på allvar? Oavsett var det inte bra. Nej, visst är det svårt att skada en karriär som bygger på idioti, men om det är nåt som kan sänka den så är det intetsägande framträdanden. Antingen ska Markoolio vara rikrigt usel och fjanta till det rejält, eller så bör han vara bra på rikrigt. Det här var nåt försök att visa bredd ala Magnus Uggla men det föll platt.



Jennifer Brown - kommer inte ihåg ett ord ur låten fast jag såg den för 25 min sen i svt reprisen, för slätstruket, för vanligt, för dåligt, för jennifer Brown.



Heat - Nja, hur hårdrock är sverige eg, fattar inte hur de fick ihop rösterna? Eller tror svenskarna på Lordieffekt? Då behövs mer än en trummis med bar överkropp, lite löshår och några cowboyhattar. Sen ska man ha en bättre låt än Lordi också, o det har man inte.



Amy - Bra scenarbete, bra låt, bra sång, varken mer eller mindre än vad man kan förvänta sig av sveriges proffsigaste 15åring. Men det blir max en finalplats, ingen topplacering.



Honeys and beans - Bra röster, och en snygg tjej, men det räcker ju inte när det mest intresseväckande i koreografin var att "först sjunger jag 15 sekunder, sen du 15 sekunder...osv"



Måns- Fullblodsproffs. Klona Måns och dela ut till alla svärmödrar i vårt avlånga land. Låten är eg banal, men banala låtar kan gå långt i den här tävlingen med rätt artist och ett pampigt scenframträdande. Jag tror, utan att veta något om framtidens två tävlingar, att Måns tar hem det. Hope and glory påminner mkt om "pirates of the sea"? (var det så den hette Micke?) som väl var med i fjol, men här i en seriös tappning med en klassisk schlagerstegring i sista refrängen, I like it!

2009-02-15 @ 19:56:21
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: