Schlager-Micke

2009-02-05
15:50:07

Alcazar gör allt rätt
Sex av åtta artister har repeterat nu i Scandinavium och sist ut av dessa sex var Alcazar. Det är inte riktigt samma uppsättning som tidigare utan Magnus Carlsson och Annikafiore men med Lina Hedlund, men de är sig lika. Få artister i Sverige är bättre på synkad dans och effektiv scenshow och deras nummer inleds hur snyggt som helst då de stiger upp mot en stor skärm med texten Alcazar. Men låten känns tjatig redan efter andra lyssningen. Jag kan inte hjälpa det, men jag känner inte att det är något starkt startfält här i Göteborg. Melodierna är lite för monotona eller lite för förutsägbara.



Nu missade jag iof två av 6 nummer då jag satt på en lång intervju med Hallands nyheter. En reporter därifrån intervjuade mig om det mesta som hade med schlager att göra. Det är lätt att bli FÖR avslappnad och snacka på FÖR mycket när det gäller ens favoritämne. Jag hann komma in på nördiga klubbträffar, svensk-älskande spanjorer i Eurovision, mina egna försök att komma med i Lettiska uttagningen och min förkärlek för siffror och statistik. Jag vet inte om det kommer att bli någon slags porträttartikel men han hade blocket fullt med anteckningar när han var klar i alla fall.

Annars är det mesta sig likt här i schlagerbyn. Studiomannen Henrik von Zweigbergk drar sköna lines mellan repen, aftonbladets Markus Larsson sjunger ut sina åsikter vitt och brett och korvarna i pressrummet är alltid lika efterlängtade. Men Bert har inte synts till än.

Kommentarer:
#1: Inger

Men jösses vad du hinner med mycket! Två bloggar, skriva nyheter och bli intervjuad själv.....förstår att presskorven smakar ;-)

2009-02-05 @ 16:34:46

Låter spännande med Alcazars låt. Först några schlagerbakelser på tåget imorgon. Sedan är jag också i Göteborg. Ser fram emot genrepet. Ses!

2009-02-05 @ 23:56:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: