Schlager-Micke

2008-09-30
10:48:01

Hög lägstanivå på tjejerna i idol
Så har kvalveckan börjat i Idol och som tur vad har de ändrat reglerna från förra året men allt annat hade iof varit en katastrof. Förra årets regler - med att man lottade två av de som gått vidare som "säkra" och avslöjade först två dagar senare vem som åkt ut - var virrigare än vad Kurt Olsson någonsin hade kunnat komma på. Nu är det redigt nog den som får minst röster som åker ut  i samma program vilket är synnerligen logiskt. Och efter att ha sett tjejerna uppträda i det första programmet så kan man lugnt konstatera att det inte är några badrumssångare som är uttagna utan alla sjunger bra - några extremt bra.

Men det verkade som att juryn var lite väl koncentrerad på sång och arrangemang och inte alls på kameranärvaro. För det är ju TV-publiken som röstar och då måste man gå genom kameran. Ska man gå genom kameran så måste man för det första titta in i den och det gjorde vissa inte alls men blev tokhyllade ändå, till exempel den goa runda och glada Loulou. Jag har en känsla att hon kommer bli medias stora älskling och komma långt just för att hon ser så okonventionell ut i de här sammanhangen. Men sjunger man per automatik så fantastiskt för att man är tjock? Jag tycker inte hon är någon av de bästa sångarna i år av det jag hört men jag tror samtidigt folk lyssnar betydligt mindre kritiskt när hon sjunger eftersom "hon inte tagits ut på grund av sitt utseende".

Att det nya stjärnskottet Anna Bergendahl inte imponerade igår var nog det bästa som kunde hända henne. Den som utmålas som storfavorit till segern från början har hela tiden mycket mer att leva upp till. Kanske inte gentemot juryn, men gentemot tittarna. Hon har fått alldeles för mycket uppmärksamhet för att kunna röstas ut så här tidigt så hon gör nog bäst i att inte vara suverän på onsdag heller. Sen är hon kanske inte en artist som vill inleda sin karriär med att sjunga en såsig menlös smörballad lagom till jul och sen försvinna. Det kommer bli en hård konkurrens att hamna på den där efterlängtade andraplatsen i år.

Kommentar:
#1: Brita

Jag tror stenhårt på tjock-teorin, du minns väl Malta 1998?

2008-10-01 @ 16:58:25
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: