Schlager-Micke

2008-10-14
18:05:43

Rätt av SVT att inte sända kuvertsprättandet
Presskonferensen då upphovsmännen till 28 av de 32 bidragen till nästa års MF hölls för en stund sen och den här gången sändes den inte direkt i TV utan enbart på nätet. Ett rätt beslut. För jag tror SVT insåg att även deras gyllene kalv Melodifestivalen kan mjölkas en gång för mycket vilket den gjorde förra året. Grejen är ju den att namnen på upphovsmännen inte säger särskilt mycket så tillvida det inte är en riktigt känd artist som finns med. Annars blir det mest att man räknar hur många gånger Pling, G:son och Bobby Ljunggren räknas upp och det tycker knappt ens jag är roligt. Dessutom kan man inte direkt påstå att den här typen av tillställning är vad man brukar kalla "bra TV".

Sändningen 2008 då notarius publicus öppnade varje kuvert i slow-motion och inte kunde uttala ett enda namn rätt kastade tittaren tillbaka 25 år i tiden. Notarius publicus var tillbaka i år igen och såg ut som en korsning mellan en biblotikarie och ett skogstroll - med schlagerkunskaper därefter. För det handlar inte i första hand om läskunnighet att läsa Sarah Dawn Finer med engelskt uttal och inte FInér (med långt eeeee) som hon gjorde. Har man slagit på radion eller TV:n  någon gång under de senaste åren så har man hört det namnet tidigare. Vårt kära skogstroll lyckades den här gången också uttala fel på namn som rent teoretiskt borde vara omöjliga att feluttala som Calle Kindbom och Peter Kvint. Men det finns väl en charm också att få återuppleva hur gammal hederlig statlig television var förr i tiden:-)

Kommentarer:
#1: Micke A

Haha, håller inte riktigt med om att det inte hade varit bra TV, det var ju humor när skogstrollet drog igång! ;)

2008-10-14 @ 20:07:39
#2: Stege

Tja MOOO (Vickan H uttal...)



Jag anser nog att den Luuk hade hållit något år till som programledare dock inte som referent på den stora finalen.



Kändes lite skumt med många av låttittlarna... det finns redan en räcka låtar som heter så. Dålig fantasi undrar jag ifall du tycker?

2008-10-14 @ 21:11:46
#3: Micke

Tja Stege!

Jo, jag reagerade också på att man kände igen många låttitlar från förr och det kan tyckas lite fantasilöst. Sen brukar det räcka med att man hör den nya låten en gång så glömmer man att det fanns en låt med samma titel tidigare. Det räckte med att höra MWO:s "Lay your love on me" en gång för att sluta tänka på ABBA till exempel.



Då är det ofta ett större problem om det är en slinga eller en melodi som man känner igen från en annan låt. Det kan ta många lyssningar innan en sån låt börjar "leva sitt eget liv" oberoende av de tidigare låten.

2008-10-14 @ 21:59:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: