Schlager-Micke

2008-05-18
15:00:29

service?
Tiden går så ruskigt fort när man är på plats på Eurovision. Men en sak som visat sig med önskvärd tydlighet efter några dagar i Serbien. Service står inte särskilt högt i kurs. Hotellpersonalen på mitt hotell verkar så upptagna med att sköta sitt hotell att de tycker att det bara stör om det är människor som vill hyra rum på det också. Däremot är jag imponerad av vika nattsuddare de är. Oavsett när man kommer på natten så är det alltid fullt i den lilla hotellbaren. Men att beställa något, vare sig man är på restaurang, café eller annat, är inte populärt.

Lika ointresserade som de är av service, lika intresserade är de av rökning. Alla röker. Det kan knappast finnas något land i värden där folk röker lika mycket. Ingen plats är rökfri så för astmatiker är Belgrad inget resmål att rekommendera. Nu låter det som jag vässat motorsågen rejält mot de stackars serberna (vässar man motorsågar? nej det gör man kanske inte) men samtidigt är jag djupt impad över organisationen här. De är inte vana att arrangera stora evenemang, men organisatoriskt funkar allt perfekt. Och jag har fortfarande inte fastnat i säkerhetskontrollerna som man måste passera till arena och presscenter:-) Men det gäller att inte arbeta ihjäl sig när man är här. Därför är det underbart med alla ärtpåsar som finns utlagda överallt kring presscentret.

image198
Stenhårt jobb under Eurovision, nja inte hela tiden

Fester är det gott om. Väldigt gott, man står itne direkt utan alternativ när det vankas kväll. Ska vi på Montenegros party ikväll? Eller islänningarnas karaoke? Nej det blev till slut Ukrainas fest vi hamnade på. Och är det en stor fest med uppträdanden. ja, då kan man räkna kallt med att halva startfältet dras dit eftersom alla artister vill synas så mycket det bara går under den här veckan. Det ena publikfrieriet efter det andra följer från scenen.

image197
Morena från Malta uppträdde på Euroclub igår. Hon behöver er röst på torsdag. Utnyttja rösträtten!

Kommentar:
#1: Martin

Frippe! Bille!

2008-05-19 @ 12:59:02
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: