Schlager-Micke

2008-05-11
11:53:26

Körslaget - en oförtjänt tittarsuccé

image191

Finalen av körslaget sändes igår och programmet har tydligen lockat mijonpublik. Ser man till programmets kvalité så är det obegripligt. Ser man till andra faktorer så är det fullt begripligt. Personligen tycker jag att Körslaget är bland den sämsta lördagsunderhållning jag sett. Det enda positiva med programmet är väl egentligen Gry Forsell som alltid varit en bra programledare som är lagom rapp i käften och alltid säker i rutan. Men att körer sjunger till förinspelad musik gör att det känns väldigt lite som körsång och betydligt mer som att det är en showgrupp på 20 pers som framför ett nummer med en kändis längst fram. De så kallade back-stage-intervjuerna som det sedan länge gått inflation i när det gäller underhållnings-TV är ju plågsamt pinsamma. Alla säger att deras motståndare är såååååå grymma. Helt fantastiskt, inte klokt, det är helt sjukt..... Hur länge orkar man höra sådana kommentarer om och om igen?

Det som däremot gör tittarsuccén fullt begriplig är att kvällstidningarna hakat på från början. Att ha ett bra program är i sig långt ifrån tillräckligt för en tittarsuccé. Men i Körslaget så skrev tidnignarna direkt spaltmeter om programmet. Det är nästan så att man tror att de slutit ett avtal med kvällspressen om detta. När de sen fick en gratisnyhet i form av sms-skandalen med Alex Schulman och programmets producent Pelle Porseryd, ja då var tittarsiffrorna för resten av säsongen garanterade med råge.

Man kan jämföra med TV 4:as andra stora underhållningsprogram just nu, Talang. Ett i mitt tycke betydligt mer varierande och underhållande program, men problemet är att det inte inehållit några skandaler. Det var inte varit några bråk mellan juryns medlemmar (något som i sig låter som en bedrift när Bert Karlsson är en av medlemmarna i juryn), inga deltagare som gått ut i pressen och anklagat produktionen för fusk, eller juryn för att vara inkompetenta, rasister, åldersfascister, böghatare. Skulle någon göra det är jag säker på att Talang skule bli ett av veckans mest sedda program och det förtjänar det att vara.

Så kom igen nu alla talangdeltagare, lite personangrepp om jag får be!


Kommentarer:
#1: Fisken

Håller h e l t med - körslaget är skit! Och Lotta Engberg är dubbel skit. Talang är däremot helt ok, även om röstningssystemet är rätt banalt och Soff-i-propp är jobbigare än en träkeps på nyårsdagen (vad har hon gjort för att förtjäna Bert Karlssons umgänge förutom att ha hånglat upp Orup?) Nej, körslaget är bara ännu ett säkert tecken på att den gör rätt som inte betalar tv-licens, tycker svt skulle lägga om 1:an eller 2:an till en ren sportkanal och sända dygnet runt, det vore att ge folket vad de ville ha - public service

/En förtidspensionär som fått nog av barnbegravningar och Bingo Royal

2008-05-11 @ 19:58:47
#2: Elin

Har bara en sak att säga: Brolle...!! *sigh* ;)

2008-05-11 @ 23:53:55
#3: Peter

Tycker att namnet "Körslaget" är vilseledande. Det där är ju inte körmusik dom pysslar med! Som du säger; mer ett shownummer med otajt koregrafi under parollen "alla kan sjunga och vara med i tv". Ja, det kanske dom kan men sjunga i kör gör dom inte!

/Vän av ordning

2008-05-14 @ 13:31:36
#4: Arelene

Your site and you will reach the big successes, thank, it was interesting.

2008-11-04 @ 09:59:09
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: