Schlager-Micke

2008-03-25
10:24:51

Mina poäng
Jag lämnade mina preliminära poäng efter den fjärde deltävlingen då jag hade hört alla låtar men flaggade för att det kan bli en del ändringar. Det har det också blivit även om topp 4 är helt intakt. Ändringarn består i första hand av att en del låtar blir betydligt bättre på CD än live. Lasse Lindh är ett lysnade exempel och han får väl betraktas som "veckans raket" om man nu ska tala tracks-termer, då han när ända upp till 5 poäng. Den är väl det bästa exemplet på en låt som inte ska framföras på de stora arenorna utan avnjutas på stereo. Pame är en annan låt som blir bättre om man slipper se det överkoreograferade nummret och Daniel som hela tiden ville för mycket på scen.

Från poäng 4 och uppåt var det ganska givet men poängen 1-3 är det stenhård konkurrens kring. Det inte var många låtar som kunde räknas bort överhuvudtaget. Det fanns ju knappt några kalkoner i år! Kebabpizzan kanske överraskar några att den kom med, men faktum är att jag inte kan låta bli att gilla den ju mer jag hör den. Den är sjukligt medryckande.

1 p: Under mitt tunna skinn - Patrik Isaksson
2 p: Kebabpizza Slivovitza - Andra generationen
3 p: Pame - Daniel Mitsogiannis
4 p: Hur svårt kan det va? - Linda Bengtzing
5 p: Du behöver aldrig mer vara rädd - Lasse Lindh
6 p: Lay your love on me - BWO
7 p: Empty room - Sanna Nielsen
8 p: Hero - Charlotte Perrelli
10 p: That´s where I´ll go - Sibel
12 p: Just a minute - Rongedal 

Kommentarer:
#1: sanna

Ha en bra dag :)

2008-03-25 @ 10:32:34

Alltid trevligt med listor. Smaken är ju olika, som tur var. Men. Vad hände med Eskobar? Oerhört besviken över deras live-framträdande. Men melodin är skön och låter klockren på CD. Har för mig att du också gillade den!? I övrigt är det väl Isaksson som jag tycker hamnar på tok för högt upp, får se om han platsar på min top-32 :-)

2008-03-25 @ 17:57:48
#3: Micke

Schlagerkung. Eskobar tillhör en av de som finns med och slåss om topp-10 placering men i deras fall är det verserna som helt enkelt är för dåliga för att de ska platsa.

2008-03-26 @ 17:36:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: