Schlager-Micke

2008-03-14
13:55:57

Kommunfest på stadshuset
Som sig bör på torsdagar under Melodifestivalturnén så bjöds det på fest på kvällen. Eller fest och fest, oftast är det här väldigt lugna tillställningar där den största behållningen är att man får trycka i sig massa gratis käk. Något som passade extra bra igår eftersom repetitioner med 10 låtar + två olika presskonferenser innebär en lååång arbetsdag. Man behöver iof inte svälta ihjäl inne i globen utan man kan trycka i sig hur många kokta varmkorvar man vill. För min del blev det väl 4 stycken sammanlagt tror jag.

Men trots det, och trots alla koppar kaffe så var jag gryt hungrig när jag och mina klubbkollegor delade på en taxi till Stadshuset där kvällens begivenhet var. Normalt sett är gratis mat = god mat. Men ska jag var ärlig så var maten inte särskilt god, trots att den var gratis. Det var lite Janssons frestelse, köttbullar, lax, ja typ ett julbord men utan julbordets charm.

Men visst är det häftigt att vara inne i de höresta salarna i stadshuset. Här minglade artister, upphovsmän, press, ja typ alla. Jag kom i samspråk med några journalister från Göteborgs-posten varav en var frukstansvärt lik Rongedal-bröderna. Jag lyckades övertala honom om att ställa upp på en bild med Rongadal. Något som de andra utsända på GP tyckte var en strålande idé.

image179
Rongedalarna med GP-reportern Janne. Lika? absolut

Nu tyckte flera att jag också borde vara med på en look-a-like-bild med Rongedalarna. Det enda som behövdes var tydligen att jag skulle ta på mig min klubb-kollega Inger Hellbergs glasögon. Nu var de glasögonen rena tortyren att ha på sig. Starkare glas har jag nog aldrig upplevt utan det blev som en gratisfylla under några minuter med de glasögonen på. Och, så himla lik Rongedal är jag väl inte?

image180
Jag med Rongedalarna. Lika? Nja....Men kul var det

Resten av festen stod jag och snackade med de här bröderna Rongedal som var hur roliga som helst att prata med. Jag läste att Anders Nunstedt i Expressen sågade de idag för att de var så tråkiga. Förmodligen handlar det mest om att skriva ner de eftersom både han och hans kollega på Aftonbladet verkar frukta att det ska gå riktigt bra för de på lördag. Något som jag innerligt hoppas.

Vi spekulerade runt röstning och startnummer och de verkade tycka att det var ganska kul när jag presenterade lite nördiga teorier som säkerligen är mer konspiration än sanning. De berättade om att de blev smått överraskade när de fick läsa att de var förföljda av någon sexgalen kvinna. För då fick de läsa citat från sig själva som de inte kände igen alls. De hade inte ens fått någon fråga om den där stalkern tydligen. Efter ett lång tsnack med bröderna så bar det hemåt för min del vid midnatt. Detta efter att jag på slutet hann prata lite med en överförfriskad Torgny "Diggi-loo diggi-ley" Söderberg. Han och hans låtskrivarkollegor till I love Europe Ingela "pling" och Magnus Johansson körde på taktiken att festa hårt nu innan man vet hur det har gått. Och det uppfyllde de bra vill jag lova.

Charlotte Perrelli hade gårdagens coolaste huvudkreation och det var många som drog en lättnadens suck när de såg att hon faktiskt åt mat. Hon ser ju så grymt smal ut nu för tiden.

image181
Glamourdrottningen Charlotte Perrelli, kanske i kvällens högsta klackar

Idag, fredag, är det stängda repetitioner så jag ska bege mig till globen när det börjar närma sig genrep. och imorgon smäller det.

Kommentar:
#1: Fisken

Hahaha! Sköna bilder! Men du är ingen Rongedal olofsson, du har för grovmuskiga ögonbryn helt enkelt...

Läste att A Schulman (världens äckligaste människa?) tippade Rongedal som etta imorgon, så helt ensam bland experterna är du inte.

Själv ville jag spela en 50-lapp på C Sjögren, men det visar sig att oddssättarna på svenska spel har lärt sig en läxa, nu får man bara 12 ggr pengarna på Sjögrensk seger - ruttet!

Istället satte jag mina slantar på en överraskningskvartett - Rongedal (14xpengarna), Sibel (22x), Nordman (22x), bengtzing (22x)

2008-03-14 @ 15:33:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: