Schlager-Micke

2008-03-01
11:14:52

Intervjuer med Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli
Under fredagen hade jag och mina vänner i Melodifestivalklubben intervjuer inbokade med de två schlagerdrottningarna Linda och Charlotte. Egentligen är ju tilgängligheten på artisterna löjligt stor under en Melodifestival eftersom det är tre presskonferenser under tre dar där man får prata med vem man vill. Samtidigt så är de här intervjutillfällena ganska stressande. Det står alltid andra journalister på kö och väntar otåligt och får man 3-4 minuter ska man vara glad. Speciellt om man kommer från Melodifestivalklubben.

Därför är det bra när man kan boka in intervjuer och få en hel kvart, ensam med någon artist. Då kan man ta allt i sin takt. Linda Bengtzing kom föredömligt nog på den tid vi bestämt. Det hör inte till vanligheterna vid sådana här sammanhang. Dessutom var hon precis så som man trodde och hoppades att hon skulle vara. Om alla vore som Linda Bengtzing så skulle det vara världens lättaste jobb att vara journalist. Hon kläcker oneliners till höger och vänster och är helt ärlig och öppenhjärtlig hela tiden. Man har helt enkelt väldigt roligt när man intervjuar henne.

Linda brukar vara snabb att fråga folk som intervjuar henne om de brukar kissa i duschen. Om de svarar nej säger hon alltid "Du ljuger!" Så här gällde det att hugga först. Direkt när vi satt oss sa jag. Okej Linda, viktigaste frågan först: brukar du kissa i duschen? Hon blev lite ställd någon sekund, sen garva hon och svarade "ja ibland".

Resten av intervjun gick av bara farten. Vi snackade schlager, Fame factory, Ordjakten, Fredrik Wikingsson..Hon var allt annat än svårintervjuad. Dessutom verar hon känna alla runt hela schlagercirkusen. Hon hejade på varenda en som gick förbi. Även Niklas Strömstedt som gick förbi tre gånger och sa "Hon ljuger"..

image158
Jag och Patrik Rosell intervjuar Linda Bengtzing på Stadshotellet i Karlskrona

Charlotte var också soft och trevlig att snacka med. Hon kanske inte är en lika stor personlighet som Linda. Det är svårt att vara, men hon tog sig tid. Betydligt mer tid än vi hade bestämt. Vi snackade om segern 1999 och allt strul som faktiskt var runt det. Dessutom blev det en del kvällspressnack för hon har ju figurerat på löpsedlarna många gånger under 2000-talet. Dessutom fick hon sms under intervjun om att hon skulle äta en semla. Förmodligen för att pressen skulle fånga det på bild som motvikt mot löpsedeln om att hon har anorexi som stod igår. Så funkar det i schlagercirkusen..

Ni kan läsa intervjuerna med Linda och Charlotte på www.melodifestivalklubben.se

image159
Charlotte Perrelli under intervjun som var i princip i soffgruppen bredvid Linda-intervjun

Kommentarer:
#1: Linda

Kul att allt gick så bra, ska bli kul att läsa intervjuerna. =)

2008-03-01 @ 13:54:42
#2: sandra

hmm.. hittar endast charlotte perelli intervjun. kommer intervjun med linda bengtzing upp senare på er hemsida eller är det bara jag som ser dåligt? :)

2008-03-02 @ 18:51:50
#3: Micke

Sandra, båda intervjuerna ligger uppe på sidan men anledningen att du inte hittar den kan vara att det blev lite olika rubriker på de.

Bengtzing-intervjun är skriven av min kollega Patrik och har rubriken "Jag sjöng demon till jag kan se dig". Den ligger precis under Perrelli-interjvun.

2008-03-02 @ 22:47:18
#4: sandra

tack för hjälpen!

2008-03-04 @ 22:42:00
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: