Schlager-Micke

2008-03-05
11:01:45

Icke-nyheten som blev en folkstorm
Tiotusentals personer har nu skrivit under protestlistor som kvällstidningarna riggat för att SVT "stoppar" Björn Gustafsson från att vara med i Andra chansen på lördag. Men grejen är att Björn knappast varit aktuell att vara med i Andra chansen överhuvudtaget. Programmet ska vara en och en halv timme precis som en vanlig delfinal, men skillnaden är att 12 låtar som framföras istället för 8. Det finns med andra ord inget utrymme för särskilt mycket annat än låtarna. Enligt kvällspressen så vill Björn vara med och är mycket besviken, men de har inget citat där han säger det och förmodligen vet de att det inte är sant.

Men eftersom Björn är hetare än en stekt potatis just nu så vet de att de kan köra vilken påhittad story som helst om honom. Med Björn på löpet säljer de som smör. På aftonbladet.se ställde de frågan om läsarna kommer att titta på Melodifestivalen om inte Björn är med. Mer än hälften har svarat nej. Det visar väl om något att det inte är ett representativt urval som svarar på sådana där frågor. Skulle Andra chansen ha hälften så många tittare när Carola, Norman, E-type, Ola och de andra slåss om finalplatser? Skulle inte tro det. Men de som klickat nej får gärna avstå från att titta. Hellre 2 miljoner som vill se tävlingen än 3 miljoner där hälften bara bryr sig om 5 minuters pausunderhållning.

Visst, som pausunderhållare har Björn tillhört en av de bästa på 2000-talet. Hans insats i Karlskrona var riktigt bra. Men med den här cirkusen runt honom så är det nästan så att man saknar mickstativet, Jürgen och den menlösa musikalen från förra året. För fördelen med dålig pausunderhållning är att tävlingen handlar i fokus. Ja, jag saknar till och med hysterin kring Carola. Hon är i alla fall med i tävlingen.  

Kommentarer:
#1: Fisken

Gustafsson är överskattad, han var ju usel på att spela full... Kan de inte köra några gamla Agne&Svullo sketcher istället för att ta in någon hipp pausfågel nästa säsong?

2008-03-05 @ 13:27:08
#2: Anette

Mickstativet....hade glöööömt den tragedin som fick mig att gömma mig bakom skämskudden *ryser av ooobehag* Och Jürgen som fick mig att prata svyska halva sommaren...

Jag saknar den blå eurovisionsloggan och den klassiska musiktrudilutten, däremot!

2008-03-05 @ 14:32:29
#3: Jerry

Tidningsanka. Folkstorm skapad av media och hysteriska småflickor. Gustafsson är ok, inte mer.

2008-03-05 @ 19:26:31
#4: Fredrik

Jag tror att det här inlägget kan ha varit det klokaste jag har läst på väldigt, väldigt länge.

2008-03-06 @ 14:58:57
#5: Micke

Tack Fredrik! Kul att höra.

2008-03-06 @ 15:08:47
#6: Noahelsa

Excellently, interesting and educational work! Your homepage looks really good and gives great information! Greetings from me! greetings

2009-07-01 @ 07:58:13
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: