Schlager-Micke

2008-03-01
22:11:49

Dagens skräll - favoriterna höll!

image160

Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli sjöng sig direkt till finalen i Globen och för första gången blev det ingen stor skräll i resultatlistan. Man kan inte säga annat än att det är två väldigt värdiga finalister. Klockrena låtar och perfekta framträdanden ikväll. Visst hade jag hoppats på Sibel men jag är mer än nöjd.

Mer än 700 000 röster talar sitt tydliga språk, det var ett högklassiskt startfält och en högklassik show i Karlskrona. Charlotte gjorde sitt i särklass bästa framträdande ikväll och hennes taktik som hon berättade för oss igår fungerade uppenbarligen perfekt. Kör safe, sänk förväntningarna, bli nerskriven så ger du dig själv de bästa tänkbara förutsättningarna. Charlotte vet fortfarande inte hur det är att förlora i schlagersammanhang och nu framstår hon definitivt som en av vinnaraspiranterna i Globen.


Linda Bengtzing har varit klockren på varenda repetition och var precis så bra hon kan vara i sändning. Det var faktiskt rörande att se hur överlycklig hon var efter segern. Ingen artist i Sverige bjuder så mycket på sig själv och om hon den här gången även lyckas övertyga juryn så kan hon också mycket väl slåss i toppen.


Niklas Strömstedt sistaplacering innebär att två jokrar i rad har hamnat sist. Det är något unikt. Men det var inte mycket Niklas kunde göra i det här startfältet där nästa alla låtar var så effektiva att "de förföljer en tills den blir min" - som Linda Bengtzing skulle ha sagt.


Daniel Mitsogiannis gjorde inte sitt bästa framträdande ikväll, men förmodligen var de tden benhårda konkurrensen från Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli i samma genre som knäckte "Pame". I en annan delfinal hade den definitivt haft en chans.


Morgan Pålsson överraskade en hel del med sin monolog. På genrepet igår var han inte med och tidigare idag drog han helt andra skämt än de det blev i direktsändning. Luuk måste ha blivit lite ställd.


Carola & Andreas Johnson mot Nordman, Gud mot djävulen som Nordman själva sa. Det kommer att bli mycket intressant!


I pressrummet var det inte allt för högljutt men Linda och Perrelli verkar vara ett val som de flesta gillar. Nu ska jag till efterfesten. Vi hörs!


Kommentarer:
#1: Fisken

ta det lugnt med alkoholen nu olofsson!

heja Nordman!

2008-03-01 @ 23:06:25
#2: Anton

Håller med dig och svenska folket att Linda och Perelli var värda final. Tycker dock att Linda har ett stort övertag mot Perelli med hennes sprudlande energi och spelglädje. Perellis låt och framförande var ljutet men lite FÖR putsat och förutsägbart. Däremot var hon jäkligt snygg i sin outfit. :-) Niklas Strömstedt blev jag riktigt besviken på. Hur kan karln ställa upp med en så dålig och töntig låt? Håller däremot inte med dig om Sibel. Hennes låt tycker jag är lite mesig men sångrösten är det inget fel på. Tycker att Sanna Nielsens framförande är många klasser bättre.

2008-03-03 @ 00:15:37
#3: Dulle

Jaa, Heja Nordman!
Störtdiggade den låten!

2008-03-03 @ 23:34:45

Cool site. Very beautifull , good dizzying . Im glad for you.

2009-06-01 @ 11:36:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: