Schlager-Micke

2008-01-03
18:03:13

Snälla, befria mig från Janne Malmsjö!

Janne Malmsjö har synts överallt den senaste tiden. Först i SVT:s Eftersnack där han spyr galla över Mikael Persbrandt. Sen i pensionärernas egen "Villa medusa", Stjärnorna på slottet. Och inte ens på nyår slipper man honom när han i sin vanligt överteatraliska stil skriker Riiiing, klocka rrrrrrrring. Vad är det då som är problemet med Janne Malmsjö, kanske ni undrar? Väldigt mycket, ska jag säga er.

image120
Janne Malmsjö in action

Janne Malmsjö är för mig den främsta representanten för generationen som tar sig själva på så sjukt stort allvar. Den generation som i första hand definierar sig själva och sin person i sin yrkesroll. I Malmsjös fall blir det nästan en parodi. Han verkar inte se skillnad på när han är privatperson och när han agerar. Kontentan blir att han agerar hela tiden. I en intervju kan han inte svara normalt på en enda fråga utan att börja gestikulera och praaaata som en sann dramaaaaatiker. Sådana som minsann är riktiga skåååådespeeelare. Och ingen får minsann kritisera en sann skådespelare verkar det som, och de skådespelarna finns tydligen bara i den uppblåsta gubbgenerationen.

Visst var det stor underhållning när Malmsjö kom med sina utbrott mot Persbrandt i TV. För en gångs skull överdrev inte kvällstidningarna när de skrev om "utbrottet i TV". Men även om det var underhållning så innebär inte det att jag kan ta Malmsjö på allvar. Det är väl som Filip & Fredrik skrev i sin bok 100 höjdare för några år sen: "Få personer är så svåra att ta på allvar som personer som tar sig själva på allvar".

Fattas bara att SVT får för sig att Janne Malmsjö även ska vara julvärd nästa år och i direktsändning slakta Julen är här (som han lyckades med i TV 4:as morgonsoffa förra året, det var tidernas avrättning av en vacker julvisa). Nej till och med Bingo Rimér skulle vara mer lämplig som julvärd.....


Kommentarer:
#1: Hasse

Jasså Janne Malmsjö upprör dej! :-)
Själv rycker jag väl mest på axlarna åt vad han tycker och vad tidningarna skriver. Vill han såga teaterkollegor som Persbrandt offentligt så må det var upp till honom. Men lite smaklöst kan det väl tyckas vara, men är Janne "mediakåt" så passar det väl både honom och kvällspressen bra om att ösa på så att Löpen täcks med Jannes åsikter.
Själv tycker jag väl att Janne Malmsjö presterat en hel del bra under sina ganska många år som skådespelare.
Ring klocka ring kanske man skulle sett live på Skansen, nja skulle jag begett mej dit så var det naturligtvis för att lyssna på Sonja inte för att se och höra Janne. ;-)
Nu tycks Janne figurera en hel del i TV utan att jag sett honom. "Stjärnorna på slottet" tillhör inte ett Tv program jag tittar på, verkar lika töntigt som dom andra såporna om bönder och frufritt, är ju svårt att undgå kvällspressbevakningen av dessa TV-serier som om det vore livesändingar fast dom är inspelade för länge sedan.
Är det verkligen den här typen av underhållning TV-tittare i allmänhet vill se?
Ja det måste det väl vara om nu alla TV-kanaler satsar på såporna i olika former. Feta ska banta, andra ska operera bort fläckar, några ska bli fotomodeller eller IDOLER. Jo jag snabbspolade IDOLFINALEN måste jag erkänna, ofta så dyker ju dom här "artisterna" upp i MF så då kan det vara roligt att veta vilka dom är.

Vad tycker du om Börje Ahlstedts uppläsning av "Nyårsklockan"?
Har du inte hör den så finns den i TV4s arkiv:
http://tv4.se/klipp/215705.html

Jo jag gillar SVT såpan "På spåret", lagom nördigt men underhållande för mej. Nu är inte alla dom programmen bra heller, det mesta beror naturligtvis på dom tävlande deras kunskaper och hur mycket dom kan bjuda på roligheter.

2008-01-03 @ 22:39:36
#2: Fisken

Mer Malmsjö i rutan - karln är ju 100% underhållning!

2008-01-04 @ 01:02:09
#3: Brita

Jag säger bara: Vårr bäässsssssta.... tid är nu.... tatataaaa! Näj du Micke - här håller jag med dig! Jan Malmsjö kanske har kunnat sjunga en gång i tiden, men nu är det mest överdrivet prat. Vad var det egentligen jag läste på löpsedlarna om Jan Malmsjös känsloutbrott på nyårsafton? Läste han dikten väldigt... "uttrycksfullt", eller?
Förresten måste du kolla min blogg nu, jag har för en gångs skull skrivit ett schlageranknutet inlägg!
KRAM

2008-01-06 @ 20:25:11
#4: Micke

Absolut, ska genast gå in och kolla din blogg Brita.

2008-01-06 @ 23:14:29
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: