Schlager-Micke

2008-02-06
14:07:25

På väg till Göteborg...
Om några timmar sätter jag mig på tåget ner till Göteborg för den första delfinalen i årets Melodifestival. Jag kommer att vara ackrediterad där för Melodifestivalklubben så det kommer att bli en hel del repetitioner, presskonferenser och - inte minst - fester. Tyvärr har SVT tidigarelagt den första uppspelningen av bidragen för pressen som är redan ikväll, så den kommer jag att missa. Men jag lär ju höra låtarna desto mer imorgon.

Jag har höga förväntningar på E-type och the Poodles låt. Det känns som att E-type är precis det Poodles behöver för att göra en riktigt bra refräng, vilket jag tycker att de saknade förra gången. E-types låt 2004 i sin tur, saknade egentligen ingenting - utom möjligtvis att den gode Martin inte direkt är Sveriges bästa sångare. Men Jakob i the Poodles har ju en hyfsad pipa så jag tror att det här kan vara en ultimat kombination.

Amy Diamond levererar alltid bra låtar och den här tror jag också kommer att hålla hög klass. Men frågan är hur bra show det blir. Bra radiopop räcker inte, det behövs mer.

Sen lär det bli någon överraskning, det brukar det bli. Michael Michailoff är det namn jag tänker på först. Han var med i den framgångsrikaste årgången någonsin i en talangdokusåpa, Fame factory 2002. Och faktum är att han fick långt mer jurypoäng än både Magnus Bäcklund, Jessica Andersson, Mattias Holmgren, Andrés Esteche och alla de andra, innan han plötsligt hoppade av. Men av det jag hann se så visade han sig vara en duktig låtskrivare och även scenartist. Men kanske inte den ödmjukaste människan som fanns. Men det ska bli mycket intressant att höra hans bidrag imorgon.

Mer rapporter från Göteborg är att vänta, så häng kvar!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: