Schlager-Micke

2008-02-29
13:46:03

Kommunfest på båt

Varje kommun som anordnar delfinal har en så kallad kommunfest på torsdagen. I Karlskronas fall höll den till på en militärbåt som ligger i hamnen. Och att K-krona-borna vill visa upp sin militära prägel var tydligt då alla hälsades välkommen av uniformsklädda personer. De hade även till uppgift att mingla runt på festen. K-krona hade ingen hummer att bjuda på som i Göteborg, men de hade mycket annat i skaldjursväg och man behövde knappast gå hungrig därifrån.

image155
Mums fillibabba Niklas

Torsdagsfesten brukar vara en ganska stillsam tillställning. Artisterna vill ju inte bränna allt partykrut så tidigt i veckan, det är lite orutinerat. Men jag och min MF-klubbkollega hamnade i samspråk med en låtskrivare som deltar i delfinalen i Karlskrona. Jag nämner inga namn här eftersom han nämnde en hel del lite halvkonfidentiella grejer. Han har inte bara med Melodifestivalen att göra utan var mycket delaktig i Idol nu senast. Låten This moment som blev vinnarlåten i Idol var egentligen Carola väldigt intresserad av att tävla med som joker i årets Melodifestival. Samtidigt ville Sony ha den som vinnarlåt i Idol och där kan man ju tala om två lockande alternativ. Inte minst kommersiellt för låtskrivare. Men han sa att den strikt kommersiella bedömningen sa att man tjänar mer pengar på att ha den som vinnarlåt i Idol och så fick det bli. När han sen skulle ringa och meddela Carolas stab att hon blivit bortvald i det här fallet så blev de tydligen vansinniga. Och hur ofta får Carola nobben att framföra en låt? Att Carola sen officiellt sagt att hon tackade nej till This moment är enligt låtskrivaren att döma, ren lögn. Ett sånt nederlag skulle hon aldrig erkänna.

This Moment spelades sen in av de tre sista som var kvar i tävlingen, Marie Picasso, Amanda Jensen och Andreas Sjöberg. Den sistnämnda var ju inte särskilt populär hos juryn som ni kanske minns och tydligen var han helt hopplös i studion när han skulle spela in vinnarlåten. Han satte ingenting. Hela Idol-produktionen var då inställd på att han måste åka ut och därför fick han en helt omöjlig låt att sjunga, Gloria Estefans Conga.
- De satt och letade efter svåraste låten som fanns till Andreas och då kom Daniel Breithotz på den briljanta idén att "ge han Conga, då måste han bara ryka.., säger denna "hemliga" källa.

Mycket riktigt det gjorde han. Konspirationer är inte alltid överdrivna påhitt, ibland kan de uppenbarligen vara sanna.

image156
Glamourdrottningen Perrelli var förstås på plats


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: