Schlager-Micke

2008-02-24
22:19:34

Isländsk eurodisco
Det var hela åtta länder som valde representant till Belgrad igår. Opera-balladen Shine som skrev s av tre svenskar och framfördes av tre andra svenskar (gruppen Biondo) var ytterst nära att vinna. Men de slutade till slut på andra plats bland 12 bidrag. Vann gjorde istället en riktigt klassisk ballad på italienska (!).

Island brukar ha en ambitiös uttagningsprocess och de startade redan under hösten med massa deltävlingar. Själv har jag svårt att fatta att det finns artister så det räcker till alla deras deltävlingar men tydligen brukar de hålla hög klass.

Låten som vann på Island var något så exotiskt som isländsk eurodisco. Island tävlar i samma semifinal som Sverige och det ska bli mycket intressant att se hur det kommer att gå för den här discodängan. Då lär den framföras på engelska (i isländska uttagningen måste alla låtar sjungas på isländska) och det är fullt förståeligt, men samtidigt lite synd. För jag tycker det låter så coolt med sån här E-type-disco på isländska. Låten känns inte så märkvärdig kanske efter en lyssning men den lär bli en floor-filler på Euroclub.

Varsågoda.



Kommentar:

Islands bidrag är helt klart min stora favorit bland de ESC-bidrag som valts hittills, tillsammans med Slovenien och Norge. Och det är skriven av den fantastiske Paul Oscar!

2008-02-25 @ 12:42:12
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: