Schlager-Micke

2008-02-20
08:55:21

Gärningsmannaprofilen

SVT har nu dementerat uppgifterna om röstsiffrorna från delfinalerna. Ni kan läsa deras dementi här

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article1876531.ab

Som flera uppmärksammade tidigare så stämde inte röstantalet med det sammanlagda antalet så deras dementi förefaller helt rimlig. Men nu ställer sig alla frågan vem som lagt ut det och varför.

- Det är tråkigt att någon av ren illvilja sprider falska uppgifter, säger Christel Willers, projektledare för Melodifestivalen, enligt Aftonbladet.

Ren illvilja kan det ha varit, men det kan finnas fler orsaker. låt oss nu laborera med lite olika teorier. Tre så kallade gärningsmannaprofiler som man säger på polissvenska.


1. Den som lagt ut det är ett hängivet Carola-fan som insåg att alla tänkbara krafter måste mobiliseras inför Andra chansen. Vad passar då bättre än att köra med det gamla hederliga knepet skräckpropaganda. Genom att visa hur läskigt nära Carola & Andreas Johnson var att åka ut i Västerås så kommer ingen som gillar Carola att nonchalera situationen i Andra chansen utan direkt slänga sig på telefonerna.


2. Den som lade ut detta har slitit sitt hår i förtvivlan över den brist på förnyelse som svenska folket visat. Aldrig något vågat, trendigt och spännande utan alla som gått vidare har varit så överdrivet putti-nuttiga. Folkhemstrevliga Christer Sjögren, den lika trevliga Sanna Nielsen, det söta flickebarnet Amy Diamond och Rongedal-bröderna som slog igenom i det ännu trevligare programmet "Så ska det låta". Inga skandaler så långt ögat når, då gäller det att skapa en skandal själv. Hitta på lite röstsiffror, det finns alltid någon som går på det....


3. Den som lade ut det är en arbetslös schlagernörd som har alldeles för mycket tid och alldeles för lite att göra. Nej, jag syftar faktiskt inte på mig själv även om jag medger att delar av gärningsmannaprofilen stämmer i det fallet. Eftersom det ännu inte förekommit några siffror i festivalen, bara placeringar, så har abstinensen efter statistik gjort situationen ohållbar. Varför då inte fantisera ihop lite siffror som det mycket väl kunde ha varit. Det är så jobbigt att behöva vänta ända till efter finalen då siffrorna offentliggörs.


Kommentarer:
#1: Tina

Trevlig blogg.

2008-02-20 @ 13:03:46
#2: Linda

Haha....du har en poäng :) Vilket alt. tror du själv på? Hoppas de är ok att jag länkar dej från min blogg :)

2008-02-20 @ 17:17:48
#3: Micke

Självklart Linda, det får du gärna göra.

Eftersom röstsiffrorna ändå följer ett mönster som tyder på att personen har bra koll på hur röstningen brukar se ut så skulle jag säga att alternativ 3 är troligast.

2008-02-20 @ 20:01:24
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: