Schlager-Micke

2008-02-23
15:13:32

En stor Eurovisionkväll ikväll
Hela åtta länder kommer välja sina bidrag till Belgrad ikväll. Förutom Irland som jag nämnde tidigare så handlar det om Island, Polen, Kroatien, Ukraina, Makedonien, Bulgarien och Rumänien. I det sistnämnda fallet, Rumänien, så finns det åskilligt med svenskintresse. Eftersom det svämmar över av schlagerartister och låtskrivare i just vårt land så  kan ju inte alla trängas på den lilla landplätt som kallas Sverige utan varje år är det många "svenska" bidrag som tävlar i andra länder. I just Rumäniens final tävlar en låt skriven av Henrik Wikström, Niklas Edberger och självaste Måns Zelmerlöv. Shine heter den och även artisterna är svenskar. Gruppen Biondo (bestående av Lars Säfsund, Mattias Nilsson och Jan Lekemark) kommer att framföra denna il-divo-ballad som kanske inte är det mest nyskapande jag hört. Men det är en elegant komposition med en snygg enkel melodi. Inte dumt alls tycker jag och det ska bli intressant att se hur högt upp den kommer ikväll.

Kolla här




Svenskbekantningen La Gaylia Fraizer har också gått till kvällen final i Rumänien liksom Rednex. De verkar ju åka på korståg över Europa för att exportera sin country-buskis men att de gick till final var knappast deras egen förtjänst. De åkte egentligen ut i semifinalen men hamnade i finalen eftersom en av finalisterna som fått med två låtar valde att  plocka bort ett av sina bidrag, troligen av taktiska skäl.

Jag kan förstå varför rumänerna inte röstade in Rednex direkt till final. Den här kan ju bara inte vinna.


Kommentarer:
#1: Anette

Haha...nä..det kan den nog inte. Men man ska aldrig säga aldrig - värre har vi nog hört på höga platser. Biondos låt var riktigt trevlig att lyssna på. Tack för den :o)

2008-02-23 @ 18:34:52

Tyvärr lär Sverige, oavsett bidrag, få se sig slaget av Irlands hemska bidrag. En kalkon i dubbel bemärkelse. Sämre än Patrik Isaksson.

2008-02-24 @ 12:08:20
#3: Anton

Den korthåriga killen, Mattias Nilsson, kommer att göra en av huvudrollerna i Glada Änkan på Folkoperan i höst. ;-)

2008-02-25 @ 01:43:31
#4: Micke

Jaha Anton, du har kollegor som är schlagerstjärnor i Rumänien. Det är coolt!

2008-02-26 @ 21:12:21
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: