Schlager-Micke

2008-02-22
18:05:23

Dags för en ny eurovision-pajas?
De senaste åren har det gått mer eller mindre inflation på pajasbidrag i Eurovision song contest. Tyskarna började driva med tävlingen i slutet på 90-talet (eller så hade de börjat ge upp, välj själva) då Guildo Horn spelade pajas i Birmingham och sen har det rullat på med Stefan Raab, österikiske Alf Poier, "We are the winners" från Litauen och förra året var det en handfull låtar som egentligen enbart var komiska inslag snarare än låtar. Humor-bidrag är inte per definition dåliga. Jag tillhör den skara som faktiskt gillade Ukrainas Verka Serduchka både som nummer och låt (det sistnämnda efter några drinkar men det måste ju räknas också...), men de är sällan bra. och än mer sällan roliga.

Att eurovisionens största vinnarland genom tiderna, Irland,  nu dras med i den här vågen är föga överraskande. Förra året kom de sist i finalen och är så långt ifrån 90-talets glansdagar man kan komma. Därför kan de mycket väl komma att representeras av en docka (!) i Belgrad i maj. Han kallas "Dustin the turkey" och är tydligen omottligt populär på de gröna ön.

Imorgon är "Dustin the turkey" en av 6 tävlande "artister" i den irländska uttagningen och den kommer han säkert att vinna. Speciellt med tanke på att humor-bidrag inte sällan belönas med rätt mycket poäng och vad har irländarna att förlora? Även om irländarna inte är engelsmän så kan jag inte låta bli att tänka på vad min radiokollega, och MF-klubb-kollega Kris Bosweel sa angående England bidrag förra året. 

Låt aldrig engelsmän få rösta på ett skämtbidrag för då vinner den alltid...

Det återstår att se om den här vinner på Irland imorgon. Varsågoda att lyssna på mästerverket...  


Kommentarer:

Är det där på riktigt? Lät onekligen falskt. Tatu sjöng falskast någonsin och kom top-3. Gud bevare oss. BWO och Eskobar är bra imorgon.

2008-02-22 @ 22:22:31
#2: Micke

Ja schlagerkungen, tyvärr verkar det vara på riktigt.

Jag håller emd om att Tatu gjorde ett av ESC-historiens sämsta framträdanden, men de hade i alla fall en låt. Och på CD är den riktigt bra i mitt tycke. Men det här är ju bara helt absurt.

2008-02-23 @ 11:34:37
#3: Jon

Irland skickade väl ett pajasbidrag redan 2005 när de skickade de där tvillingarna?

2008-02-23 @ 14:14:03
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: