Schlager-Micke

2008-02-26
16:37:57

Dagens gladaste nyhet: Idoljuryn byts ut

Den senaste säsongen av Idol visade med önskvärd tydlighet att något behövdes göras. Programmet blev bra, men tacka inte produktionsledningen för det. Att Idol 2007 blev minnesvärt berodde på att deltagarna var ovanligt bra och att det fanns flera intressanta personligheter som satte färg på programmet. Produktionen i sig däremot lämnade mycket till övers att önska, i synnerhet juryn.

image149

Därför var det bästa som kunde hända att Peter Swartling, Kichti Tomita och Daniel Breitholtz nu lämnar skutan. Att Daniel skulle vara kvar hade varit okej. Han kunde ändå hålla sig till någon form av konstruktivitet. Peter Swartling försökte leverera oneliners, men saknade all tänkbar tajming och självdistans för att det skulle lyckas. Lär dig av Björn Ferry säger jag. Och Kichti förvandlade ju hela programmet till någon slags freak-show där hon själv hela tiden ville spela huvudrollen. Problemet var inte bara att juryn osade pajas - det var att det dessutom var på tok för mycket fokus på de i programmet, trots att de sällan eller aldrig sa något konstruktivt om framträdandena.

Jag tror inte alls att det är ett måste att en jury levereras elaka oneliners för att behålla tittarsiffrorna. Där tror jag faktiskt TV 4 underskattar tittarna om de resonerar så. Folk vill i första hand se en tävling där de lär känna deltagarna och se vem som vinner och vem som försvinner. Försvinner det vassa tävlingsmomentet som det gjorde i kvalprogrammen (där 90% i princip redan var klara för finalen) och det inte handlar om att åka ut - då försvinner publiken. Fame factory hade höga tittarsiffror säsong efter säsong utan att juryn tog allt för mycket plats. Men de var trovärdiga, konstruktiva och absolut inte mesiga.

Det spekuleras redan i nya namn. Folk ropar efter Bert Karlsson. Visst, det vore bättre än Kichti och Swartling men det känns otroligt uttjatat med Bert i rutan i sådana program. Vilka de än blir så blir det en förbättring.


Kommentarer:
#1: Fisken

Bra att de kickade de största nollorna i produktionen! Håller med, spelar inte så stor roll vilka de plockar in - kan bara bli bättre!

Mina favoriter : Magnus Uggla, Lasse Holm och Ulf Ekberg!

2008-02-26 @ 17:51:17
#2: Hannah

Bröderna Schulman är aktuella för juryarbetet (!!)

2008-02-26 @ 18:34:11
#3: Micke

Bröderna Schulman.....okej.

Visst, Alex är ofta väldigt rolig i sina krönikor och bloggar men att ta med det in i idol känns lite magstarkt.

2008-02-26 @ 19:18:12
#4: fisken

känns som att schulmanbörderna kan bli ett vågat spel. De kan verkligen vara råa... Tror som micke skriver att det är överflödigt med några fascistoida typer i juryn, visst kan vara kul med några oschysta kommentarer, men de flesta som suger talar ju för sig själva och det är förnedringsunderhållning nog för mig.

2008-02-26 @ 20:45:33
#5: Linda

Visst behövdes förnying, frågan är om den nya juryn var det bästa valet.. (se mitt inlägg om det hela)

2008-02-27 @ 16:54:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: