Schlager-Micke

2008-12-11
22:36:06

Startfältet till MF nästan helt klart
SVT har ju gett presskonferenser i form av små tårtbitar samt med en jordgubbe på toppen, d.v.s. joker, varje vecka. Denna segdragna och föga spännadne process är nu över - nästan. Det saknas en joker och en artist till Johan Beckers bidrag men 30 av 32 artister är klara och framförallt är fördelningen av delfinaler också klar. Det är lätt att på förhand peka ut starka och svaga delfinaler, men det är långt ifrån alltid det stämmer. Förra året stämde det rätt bra. Karlskrona såg klart starkast ut på pappret och var också klart starkast. I år ser det ut som följer:

DELTÄVLING 1 - GÖTEBORG 7/2

"Disconnect Me", MARIE SERNEHOLT

"Jag tror på oss", SCOTTS

"Med hjärtat fyllt av ljus", SHIRLEY CLAMP

"Snälla, snälla", CAROLINE AF UGGLAS

"Stay The Night", ALCAZAR

"Tick Tock", NINA SÖDERQUIST

"Welcome To My Life", JONATHAN FAGERLUND

"You're My World", EMILIA         

Fyra starka namn och fyra utmanare känns det som. Shirley, Scotts och Alcazar är ju folkkära och stabila. Marie Serneholts status i folkhemmen är lite mer svårbedömd. Man har alltid läst mer om henne än man har sett henne, men en fördel har hon - folk kan omöjligt vara trötta på henne. Övriga fyra får ses som utmanare där big "big girl-Emilia" känns mest intressant på förhand.


DELTÄVLING 2 - SKELLEFTEÅ 14/2

"1000 Miles", H.E.A.T

"Hope & Glory", MÅNS ZELMERLÖW

"Jag ska slåss i dina kvarter!", LASSE LINDH OCH BANDET

"It's My Life", AMY DIAMOND

"Kärlekssång från mig", MARKOOLIO

"Never Been Here Before", JENNIFER BROWN   

"Show Me Heaven", LILI & SUSIE

"What If", COOKIES 'N' BEANS        


Nej, någon "kärleksduell" mellan Måns och Marie blir det inte i delfinalerna. Måns får tävla i norrland igen och det gick ju bra sist. Den här delfinalen har nog potential att bli den kanske starkaste. Markoolios entré kommer garanterat att vara effektfull, liksom comebackande Jennifer Brown och Lili & Sussie. Sen är jag mycket nyfiken på Cookies 'n' Beans med Frida Öhrn i spetsen. Hon har en av Sveriges bästa röster och kan verkligen leverera. Det här ska bli intressant!
        

DELTÄVLING 3 - LEKSAND 21/2 

"Alla", SOFIA

"Du vinner över mig!", MIKAEL RICKFORS

"Här för mig själv", MAJA GULLSTRAND

"I Got U", RIGO & THE TOPAZ SOUND feat RED FOX

JOKER (meddelas senare)

"Så vill stjärnorna", MOLLY SANDÉN

"The Queen", VELVET

"You're Not Alone", BWO         


Om inte jokern blir ett riktigt stort namn så kommer det att vara två stora favoriter på förhand i den här deltävlingen: Molly Sandén och BWO. BWO har tidigare haft en märklig förmåga att hamna i svaga delfinaler. Slump eller vill Björkman till varje pris ha de till final? Tja, vem vill inte det egentligen. Micke Rickfors känns mest bara ointressant och Velvet vet vi vad hon brukar leverera. Om divan från Helsingborg någon gång lär sig bli ödmjuk också så kanske hon kan lyckas gå vidare någon gång.
   

DELTÄVLING 4 - MALMÖ 28/2 

"Du är älskad där du går", SUSANNE ALFVENGREN

"Esta noche", NEXT 3

"Higher", ARTIST EJ KLAR

"Killing Me Tenderly", ANNA SAHLENE & MARIA HAUKAAS STORENG

"La voix", MALENA ERNMAN

"Love Love Love", AGNES

"Moving on", SARAH DAWN FINER  

"Sweet kissin' in the moonlight", THORLEIFS
 
Anna Sahlene har verkligen haft stople-ut när hon tävlat tidigare i MF och har aldrig ens gått vidare till andra chansen. Samarbetet med norska Maria ser intressant ut på pappret och kan nog bli riktigt bra. Bra tror jag också Agnes låt kommer att vara. Hennes senaste platta är full av sköna dans-hits och ligger de i nivå med det så är hon en het finalkandidat. Sen har vi Thorleifs. Nummer av den kalibern ska aldrig underskattas. De är alltid givna i final och väl i finalen är de lika givna att hamna bland de sista (lex Östen me resten & Christer Sjögren). Opera-nummret med Malena Ernman tror jag också kan bli riktigt spännnande. Grattis Malmö!


Kommentarer:
#1: Dulle

Jag hoppas innerligt att Lili och Sussie har en grym låt! (Jag smyghejar lite på dom redan innan tävligen)

2008-12-11 @ 22:51:15
#2: Anonym

Håller med dig i stort om hur du bedömer startfälten, men vill bara påminna om Nina Söderquist i Göteborg och Sarah D F i Malmö.

2008-12-14 @ 21:27:58
#3: Inger

....men varför försvann mitt namn i tidigare inlägg? Bara så du vet vem som kommenterar här ;-)

2008-12-14 @ 21:31:48
#4: Micke

Hel sant Inger! Jag glömde bort Sarah Dawn Finer lite grann där och hon är ju knappast ofarlig. Nu bör hon ha en låt som inte är allt för lik "I remeber love". Det är ett klassiskt fenomen att det går bäst första gången i så fall.

2008-12-15 @ 11:36:45
#5: Sara

Hejar som en tok på Alcazar och hoppas (och vet!) att de kommer ha ett grymt framträdande. Hoppas bara att låten funkar för svenska folket. De har ju ett lite annorlunda sound numera. Men jag älskar det. ;) Måns är nog den farligaste i hela startfältet och kommer nog hamna top tre i finalen. Utan tvekan.



.. men det finns många namn som är intressanta. Jag tycker det är ett kul startfält överlag!

2008-12-18 @ 10:47:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: