Schlager-Micke

2008-12-01
15:39:53

Karaoke, Färjan-Håkan och falska rykten på SR-festen
Sveriges radio hade som jag nämnde tidigare hyrt hela Cinderella-båten för att ha sin årliga firmafest där alla tänkbara SR-medarbetare var inbjudna (eftersom jag som enbart frilansar för en P4-kanal fick vara med så utgår jag verkligen från att ALLA fick vara med). Sammanlagt var det 1600 SR-människor ombord på båten som låg i hamn i Vikingterminalen hela kvällen och natten.

Direkt när vi gick ombord stod en samling äldre herrar och damer uppradade och tog i hand och hälsade på samtliga som gick ombord. Nu är ju radiofolket speciellt på så sätt att man mest känner till folk vid rösten och inte till ansiktet men eftersom den första som hälsade vad SR-chefen Kerstin Brunnberg så utgår jag från att de övriga var några slags chefer inom SR.

Sen bjöds det på tre-rätters i båtens olika restauranger. En ganska menlös förrätt som inte smakade någonting följdes av en hyfsad biff och sen en mycket välsmakande efterrrätt i form av en chockladmousse-variant. Jag hade snackat så mycket om karaoke med mina kollegor innan festen så jag kände mig absolut manad att försöka vara en "doer" och faktiskt också göra det jag snackar om. Så jag och min före detta kollega, men fortfarande min nära vän, Martin Eriksson gick upp och sjön Devil in Desguise inför en publik där halva SR Jönköping hade samlats och jag tycker nog att vi höll fanan högt:-)


Mina SR-Jönköpingkollegor Johan Wiberg och Patrik Bromander släppte också lös på karaoken

Det stod i programmet att en "hemlig artist" skulle uppträda. Förra gången det var SR-fest var det the Ark som var de hemliga gästerna och snacket började nu om vem det skulle vara i år. Strax efter att vi gått ombord berättade en kollega till mig att han sett Per Gessle på toan vid fun club (scenen där artisterna uppträder). Saken var klar, Gessle var den hemliga artisten och jag kunde stolt sprida denna nyhet till alla nyhetstörstande festprissar jag träffade ombord på båten. Problemet var bara att det inte var sant. Gessle kan mycket väl ha skitit en stund på toan på Cinderella men uppträdde, det gjorde han inte.......Jag har aldrig känt mig som en större lögnare.

En som däremot dök upp i barnen var "Färjan-Håkan". Mannen som genom kanal 5:s dokusåpa blivit en riktig svenne-banan-hjälte. Jag var ju bara tvungen att beställa en drink av Håkan men att fota honom kändes lite väl genant så jag avstod från det. Han verkade för övrigt ganska fåordig under resan och var mest irriterad på slutet att inte alla försvann snabbare från baren när de skulle städa undan. Men Färjan-Håkan förblir trots allt folkets hälte.

De hemliga artisterna visade sig vara flera. Sahara Hotnights stod och DJ:ade i en av klubbarna men inte många brydde sig. I fun club uppträdde Veronika Maggio och Moneybrother till större förtjusning och i nattklubben DJ:ade och uppträdde Mange Schmidt lite senare på kvällen. Det sistnämnda var ett lite speciellt "gig" eftersom Mange rappade samtidigt som han gick runt bland dansande folk på dansgolvet. kul!


Mange Schmidt både DJ:ade och rappade i nattklubben högst upp på Cinderella

Man träffade en mängd kollegor, f.d. kollegor och dessutom blivande kollegor i form av SR halland medarbetare. Jag ska ju dit efter nyår och sända morgonprogrammet där under hela 2009. Natten blev sen och jag la mig i min hytt vid 4-tiden. Samtidigt gick jag upp hyfsat tidigt på söndagen eftersom jag ville kunna avnjuta så mycket som möjligt av allt gratis som man blev bjuden på ombord, frukosten och inte minst Spa. Så avslutningsvis degade jag i en bubbelpool innan jag klev av Cinderella efter en minnesvärd och mycket rolig fest.

Kommentarer:
#1: Micke A

Du fick höra att Gessle kunde vara där, varför smög du dig då inte av båten innan det var för sent? Nu visade det sig ju inte vara sant, men jag hade aldrig tagit risken!

2008-12-01 @ 16:31:36
#2: Daniel

Det var säkert jag som söp er dyngraka!

2008-12-03 @ 13:58:12
#3: Anna

Hehe, ja det med Gessle kändes surt, haha!

2008-12-03 @ 16:23:54
#4: Jon-Citron

Gillar Micke A:s kommentar om att säkrast att lämna båten om ryktet säger att Gessel är där =)

2008-12-06 @ 15:42:27
#5: Maria N

Ja, illa att sprida osanna rykten hehe... Låter som en grymt kul fest i alla fall... :-)

2008-12-06 @ 17:13:37
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: