Schlager-Micke

2008-04-24
18:58:23

Ryktet om min död är betydligt överdrivet

Först vill jag bara säga att jag fortfarande lever även om jag varit väldigt passiv på den här bloggen nu. Men nu kan jag inte längre skylla på att jag inte har tillgång till internet eftersom jag nyss fått igång mitt mobila bredband. Men jag lever och bloggen lever faktiskt också. Jag har ambitionen att komma igång med skrivandet här igen nu inför - och framförallt under - Eurovision song contest. Jag kommer att vara 10 dagar i Belgrad i maj och då kan ni räkna med rapporter om både det ena och andra.


Annars så är jag ute och flänger en hel del nu. Jag flyttade ner till Jönköping i början av april och har sålt in en ny säsong av Intresseklubben som jag jobbar med just nu. Den är tänkt att gå i höst, men redan i sommar så kommer den första säsongen av Intresseklubben att gå i repris i SR Jönköping. Appropå sommaren så kommer jag att göra debut som programledare då. Jag ska leda förmiddagsprogrammet i SR Jönköping under några veckor så jag får försöka spåna på idéer till hur det programmet ska se ut fram till dess.


Just nu sitter jag på ett tåg upp till Stockholm. Jag har bott i min gamla hemstad Linköping några dagar för att jobba på Sveriges radio Östergötland i Norrköping. De hade akut reporterbrist så då ryckte jag in och det funkade rätt bra. Däremot såg jag aldrig till radio Östergötlands störste profil, Kaj Kindvall. Jag som hade hoppats få säga "Veckans rrrrrraket" innan jag lämnade radiohuset, men jag får väl ta det nästa gång jag dyker upp där. Däremot är det ett märkligt sammanträffande att direkt när jag anländer till Norrköping så är den första person jag ser Norrköpings rikssosse Lars Stjernqvist. Och när jag ska iväg och göra mitt första inslag till nyheterna så tvingas jag stanna bilen vid första övergångsställe. Varför? Jo, Lars Stjernqvist ska precis korsa vägen. Men när jag väl kommer över tanken att jag är förföljd av Lars Stjernqvist så blir det fyra riktiga schyssta dagar i Norrköping.


På lördag blir det träff med Melodifestivalklubben. Då ska vi göra den årliga "Inför-ESC"-träffen. Vi ska kolla igenom alla årets bidrag och givetvis rösta på de 10 bästa. Jag har medvetet låtit bli att lyssna på samtliga av årets låtar för att det här tillfället ska bli lite intressantare och roligare. Det är få stunder som slår det tillfälle då man blir helt överrumplad av en låt som kommer från ingenstans och som man inte hört innan. Senast hände det med Rongedal och jag hoppas det kan hända med någon av årets ESC-låtar. Men jag tvivlar...

Kul lär det bli på lördag i alla fall. Jag återkommer med rapport därifrån.


Kommentarer:
#1: Anonym

Hej Micke
Kul att höra att det trillar in lite jobb till en duktig kille som du! Wow, 10 dagar i Belgrad! Finns det verkligen grejer att göra i 10 dar i den staden? Dina kompisar är ju rätt så aktiva på denna blogg så jag får väl passa på med följande annons: ÄR DET NÅN SOM HAR SETT TILL MIN HANDSFREE??? Jag glömde den hos Micke i vintras, till en Sonyericsson K750. Han hittade en handsfree och skickade den, men det var fel sorts kontakt, så kanske är det någon som av misstag fått min med sig hem??? Isåfall kan vi byta så det blir rätt.

2008-04-24 @ 23:47:51
#2: Elin

Nu hänger jag inte riktigt med här Micke... om du inte hört årets bidrag, hur kan du då säga att det är så många dåliga? (som du sa till mig efter vi hade kollat igenom bidragen hos Viktoria).
Jag bara undrar....... :))

Hoppas ni får giant kul ikväll! Kram på dig/er

2008-04-26 @ 19:17:54
#3: Anton

Välkommen tillbaka, Micke!!! Kul att höra att du kommit igång med arbetet. Vi får höras snart.
Kram

2008-04-26 @ 20:19:38
#4: Micke

Hej på er!
Om jag ska svara på din fråga där Elin så sa jag väl knappast att jag inte alls hört årets bidrag utan att jag inte hört alla? För det jag sagt till folk hittills är att av det jag hört så låter det inte bra. Men nu när jag hört alla så har jag ungefär samma bild som innan. I och för sig kan en del låtar plötsligt växa och bli bra när man väl är på plats så det är väl det jag fortfarande hoppas på. Vem vet, i Belgrad kanske jag sjunger karaoke till Dustin the turkey....;-)

2008-04-27 @ 16:20:00
#5: Elin

Hej igen! Tolkade "medvetet låtit bli att lyssna på samtliga av årets låtar" som att du inte hört nån. Förstår nu att du bara menade att du inte hört alla.

2008-04-28 @ 00:00:07
#6: Brita

Kul att du är tillbaka. Se upp för Lars Stjernqvist!

2008-04-28 @ 08:27:53
#7: Frida J

Vad har du för mobilt bredband?

2008-08-13 @ 10:50:23
#8: Samamal

This is my first time visiting this site and I found it very informational as a whole. I am so delighted in finding your website!

2010-12-07 @ 09:02:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: