Schlager-Micke

2007-11-16
10:43:41

Maratonsändning väntar ikväll
Ikväll är det dags för Melodifestivalklubbens stockholmare att ha klubbträff. Vi lånar en lokal på söder där vi ska ha knytisfest och samtidigt kolla på gamla bidrag. För två år sen var det Israel-tema då vi såg alla israeliska bidrag genom åren, drygt 30 stycken. Förra året var det Finlandstema, drygt 40 låtar. Men i år slår det alla rekord. Årets tema är garanterat det mest nördiga vi haft hitills. Vi ska kolla igenom alla låtar som har kommit trea i eurovision genom tiderna och rösta fram tidernas bästa trea. Det blir närmare 50 låtar att kolla igenom (28 låtar under en semifinal i ESC skulle med andra ord bara varit första halvlek i det här fallet...) Begreppet maratonsändning får en ny innebört kan man väl säga. Och sen är det är klart så ska samtliga närvarande (runt 40 stycken) rösta...Men omröstning är omröstning. Den kan aldrig bli för lång utan det kommer att bli riktigt intressant. 

Varför just treor kanske någon stillsamt undrar? Tja, varför inte. När jag går igenom treorna genom tiderna så är det måga bra låtar, men för min del har jag ingen given favorit. Det blir lika spännande för mig att följa vad de andra kommer att rösta som va jag själv kommer att rösta för det är så jämt. Vi har den danska gladschlagerns finaste Vi maler byen röd från -89, klassikerna Gente di Mare och I see a star för att inte tala om hela fyra svenska bidrag: Främling, Bra vibrationer, Se på mig och Den vilda. Klubben brukar vara ganska kluven till sveriges bidrag när vi har röstning. De känns ofta för uttjatade och det är alltid lite mer spännande att ge 12:an till något mer udda bidrag.
Samtidigt, när man hör drygt 50 låtar så är det ju en klar fördel för de kända låtarna. Alla minns Främling, Gente di mare eller årets ryska Song number 1 och om man gillar de så ger man de poäng. Det är ingen risk att man glömmer bort dom när poängen ska sättas.

Eftersom jag har en väldig lust att leka bookmaker just nu så nu ska jag helt enväldigt och godtyckligt sätta ut mina odds för seger på de som jag tror är toppkandidaterna att vinna. Men eftersom det är fler orter än Stockholm som kör den här omröstningen så kan jag inte avslöja något resultat imorgon, men det kommer inom snar framtid.
Siffrorna står för "pengar gånger insatsen" enligt mickebet.com

Gente di Mare  2,70      (trea för Italien 1987)
Kaan 3,80                       (trea för Israel 1991)
Främling 6,00                (trea för Sverige 1983)
My Star 9,00                    (trea för Lettland 2000)
Die for you 11,00            (trea för Grekland 2001)
Lejla 15,00                      (trea för Bosnien-Herzegovina 2006)

Det här är alltså de som jag spontant tror mest på. Därmed inte sagt att det är de som jag kommer att ge poäng till. Vilken skulle ni spela på?

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: