Schlager-Micke

2007-11-30
18:03:55

Het TV-kväll ikväll
....och då syftar jag inte på Idol. Tyvärr kände jag att det programmet tappade rejält i trovärdighet förra veckan när Daniel åkte ur och Amanda var den andra som hängde löst. Det är ju omöjligt att göra en undersökning om varför folk väljer att rösta på den ena eller den andra i Idol. Om man frågar om juryns omdöme haft betydelse säger alla nej eftersom man själv vill ge intryck av att man är en fritt tänkande individ som inte låter sig luras av andra. Men att Kishti hånar Andreas är ju bästa tänkbara tändvätska att få de som normalt inte röstar att rösta mot Kishti (och då per automatik mot deltagare i programmet som definitivt skulle varit kvar). Daniel är och förblir en av de mest talangfulla deltagare som någonsin varit med och jag tror att han har en betydligt större möjligheter till en fortsatt karriär än exempelvis Andreas och Marie.

Nej ikväll föredrar jag att se premiäravsnittet av På spåret. Sveriges bästa frågesport med den underbart självupptagne Oldsberg i lokvagnen. Den här säsongen kan bli minst sagt intressant. Speciellt när Filip & Fredrik möter Jan Guillou (på tal om självupptagna gubbar).

Sen är det ju en trevlig överraskning i tablån att SVT har en hel timme med en årskrönika av årets Melodifestival och ESC. Bara ordet årskrönika ger mig varma känslor eftersom jag samlat på TV-sportens årskrönikor sen 1991. Många tänker säkert att  "men kom igen, har inte SVT mjölkat klart ur den där MF-kossan", men det lär bli fler som ser På spåret och Melodifestivalens årskrönika än Idol.

image104

Kommentarer:
#1: Joel

ALL repspekt för dig som samlat på alla Tv-Sportens årskrönikor sen 1991!! Jag har absolut inte gjort nåt strukturerat men en del finns på gamla videoband.... Har du den klassiska VM-94 krönikan oxå? ? :)

2007-11-30 @ 20:56:46
#2: Micke

Ja, självklart har jag VM-krönikan -94 i samlingen:-) Den är en av de bästa som gjorts (märkte just att jag genast börjar göra en lista av alla sportkrönikor...).

Nu är den här samlingen lite utspridd. En del band har jag hos mig, en del finns hos min lillasyster (som älskar sportkrönikor lika mycket som jag), och resten finns hos mina föräldrar (trots att de aldrig rör de där banden). Men det vore ett drömjobb att vara redigerare och få i uppgift att klippa ihop en årskrönika:-)

2007-12-01 @ 23:52:51
#3: Ungen

Jag har också en sjuhelsikes massa årskrönikor hemma. Började samla redan när Bosse Hansson satt i gul kavaj och läste om Blåvitts Uefa-cup-seger 1987.
Måste dock säga att årets krönika (2007) var en av de bästa. Håller ni med??

2008-01-08 @ 15:32:13

Thanks for your enjoyable site, many good times had ja!

2009-06-25 @ 10:27:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: