Schlager-Micke

2007-11-09
23:29:15

Discotjafset blev Kristoffers fall

Det stod mellan två totala motsatser i slutsändan i fredagens idol, Mattias och Kristoffer. Mattias var stel som en pinne men glad som en göteborgare på scen. Kristoffer sjög som vanligt fantisatiskt och hade alla moves som Mattias saknade - men Kristoffer saknade glädjen. Om han nu hade kul på scen så gick det verkligen inte igenom rutan. Och disco utan glädje, ja det säger sig själv, det är ingen hit. Och appropå hit, så gjorde Kristoffer kvällen sämsta låtval medans Mattias gjorde kvällens bästa. Konstigt nog nämner juryn aldrig ett ord om att låtvalet kan ha någon betydelse när folk röstar. Låtvalet var något som Bert Karlsson tjatade om varje vecka i Fame factory men i idol verar det tro att folk röstar på ett helt annat sätt. Det har jag svårt att tro att de gör. Men att Kristoffer åkte var väldigt synd. Där hade vi en deltagare med brett register och intressant artisteri och något säger mig att Kristoffer kommer att få en karriär efter idol. För känslan nu är skrämmande lik den förra året när Danny åkte ut med 6 deltagare kvar, att här gjorde TV-publiken ett stort misstag. De riktigt intressanta som återstår nu är Daniel och Amanda.

Men mitt största problem med fredagens program var temat. Disco. Eller rättare sagt idolproduktionens tolkning av begreppet disco. För i deras ögon verkar disco vara en musikgenre som endast existerade mellan 1976 till 1980. I vilket fack placerar de in artister som Snap, E-type och Cascada? Är det indie? eller country? eller pop? Discomusik har ju funnits konstant sedan slutet av 70-talet och den har (liksom alla genrer) utvecklats sen dess. Men för idolfolket så är disco = Saturday night fever. Punkt slut. Det hade inte skadat att ha lite mer variation bland låtarna för nu lät ju allt exakt likadant. Och lika tråkigt.

Undrar vad det blir för tema nästa vecka? Doktor Bombay? Marie Picasso sjunger Calcutta, Daniel sjunger Rice & curry, Amanda sjunger SOS, Andreas sjun......oj, det fanns visst inga fler låtar. Andreas och Mattias kan få sjunga låtar of Doktor MacDoo istället så vi får lite omväxling i reportoaren...


Kommentarer:
#1: Dulle

Haha, tema Dr Bombay skulle säkert bli en hit!! Du måste lägga till mexikanen Carlito också, som är hans nya skepnad sedan 2005. Carlito har släppt e ny skiva i Japan, men det går inte att komma in på hemsidan, mer än att se framsidan (jag är grymt besviken!!) http://www.carlito.se/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dr_Bombay

Jag tycker dom gör rätt i att enbart ha 70-tals disco på temat. Inte bara för att det är den bästa discon enligt mig, så känns det svårt att placera in 90-tals artister i genren disco. Om E-type skulle vara med på temat hade det mest känts...fel. snarare svängig robottechno, eller?

Annars tycker jag också att det var väldigt synd, skittrist, pajigt, BAJS att kristoffer fick åka hem :(

2007-11-10 @ 16:22:59
#2: Dulle

Justja, eurodisco kallas väl den tidiga 90-tals discon? (snap äv väl ett tydligt exempel på det?) den är absolut bra, men det råder väl nån oskriven patentregek på etiketten disco, att den endast gäller 70-tal...!?noch att det därefter utvecklats genrer från discon, som ex. eurodiscon då..

ps: baleftersläpp gör en diskussionsvillig. ds.

2007-11-11 @ 03:24:51
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: