Schlager-Micke

2007-05-08
14:45:51

lite tips från repetitioner

Jag är ju kanske inte känd som en mästertippare men självklart ska jag tillgodose önskemålet att ge lite insidetips härifrån hur det sett ut på repetitionerna. Jag vill ju inte att ni slänger iväg era surt förvärvade slantar på något stolpskott. Eftersom jag kom i söndags så missade jag den första halvan av semibidragen. De har jag inte sett repetera.

# Oavsett vad man tycker om Lettlands bidrag så är operaherrarna något mer samspelta (vilket inte säger mycket) jämfört med det klipp som visades i Inför-programmet och bildproduktionen lyfter bidraget ytterligare. Det är en given avslutning på en kväll och jag skulle bli mycket överraskad om den inte går vidare.

# Maltas pampiga 6-takt har inte lyft. Nej, det känns som de vill för mycket på scenen när de tagit till alla möjliga grejer på scen. Jag trodde på final innan jag kom hit för Malta men det gör jag inte längre.

# Andorra är den semifinallåt som lyfter mest när man ser de live. Den kommer efter flera ganska liknande nummer med en kvinnlig solloartist i ett överkoreograferat nummer och killarna sjunger bra. Här har jag ändrat mig, den går säkerligen till final och många jag pratat med nämner den till och med som en av favoriterna, tillsammans med Ukraina, Tyskland, Serbien och Ryssland.

# Makedoniens snygga låt, med de ännu snyggare sångerskan Karolina, tror jag fortfarande på. Jag kan inte säga att den lyfter jättemycket när jag sett den men låten är tillräckligt stark och Karolina är tillräckligt känd över hela balkan för att det ska räcka till final.

Annars så är det mest charmiga med det här festivalområdet det lilla tåg som går mellan arenana och presscentret. Sträckan där emellan är inte lång, den tar max 6-7 minuter att gå. Men finnarna har verkligen gjort allt för att allt ska funka så smidigt som möjligt så det lilla tåget (som mest påminner om görna lund) tuffar på fram och tillbaka på den lilla sträckan.


image32

Eurovisiontåget på Hartwall arena


Kommentarer:
#1: E

hrj schlagermicke!
Mina favoriter hittils är nog
1. Vitryssland - work your magic
2.Ukrainas - Dancing
3. Serbien - Molitva
:)

självklart så tror jag på Ark!

2007-05-08 @ 19:56:52
#2: Brita

Hej!
Hoppas du har det bra! (duuuuhhhh)
Nu har jag gjort som du sa och "tyckt" lite på min blogg...
få se vad du tycker!
www.britur.blogg.se

2007-05-09 @ 18:53:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: