Schlager-Micke

2007-03-17
13:18:31

Jag trodde aldrig jag skulle bli brädad av Kenneth and the knutters....
Jag och min kompis David Hammerström skickade in två låtar till den Lettiska uttagningen i år. Logiken var enkel. Har man väl gjort några schyssta eurovisionhits, som jag tyckte att vi hade gjort, så ska man inte slösa bort de genom att skicka in de till exempelvis Sverige. 3200 låtar konkurrerar man med! Lycka till....Nej då är det bättre att ta ett land med betydligt mindre konkurrens.

Nu var det många länder som inte godkände utländska låtskrivare och de som godkände det ville helst ha en inhemsk artist. Men slutligen kom jag fram till att Baltikum var bra att satsa på. Nära, liten konkurrens och med en liknande populärmusik-kultur. Lettland hade en redig organisation kring det hela med fullständiga regler, klart och tydligt. Så dit skickade vi låtarna. 20 låtar togs ut för två semifinaler och drygt 100 låtar skickades in. Låter ju inte alls omöjligt, men men, de kom inte med. Men jag hade aldrig kunnat lista ut vilken låt som slutligen skulle vinna deras uttagning.

Det blev en av de mest osannolika kombinationer jag varit med om. En lettisk powerballad, på italienska, skriven av Kenneth and the Knutters!!! Finns dom fortfarande, tänkte jag. nej, kanske just därför de dyker upp här av alla ställen, tänkte jag därefter. Det vinnande bidraget i Lettland "Questa notte" börjar med att en medelålders kostymklädd herre börjar sjunga lite halvsentimentalt. Några takter senare kommer en Lettisk Josh Groban-wannabe in, några takter senare en operasångare och........ja det tar aldrig slut.

Men trots allt, jag kan inte annat än gilla det här. Kolla! http://www.youtube.com/watch?v=_9BL99w6xP8

Kommentarer:
#1: Anton

Vilket fruktansvärt bidrag!!! Låten får två plus av fem möjliga men artisterna förstör den ju fullständigt med falsk, ful sång på dålig italienska. Skäms Lettland!!!

2007-03-18 @ 14:11:17
#2: Anonym

Ha ha! Kenneth and the knutters! Vad kul! Ja, det var verkligen otippat. Jag har bara hört "Ge mig en öl" med dom. Har dom gjort några fler hits?

2007-03-23 @ 00:14:21
#3: Niklas

Ja det här var ju riktigt uselt... Sluttonen påminner mig om en fest i Västerås där ett gäng fyllkajor skulle tolka en norsk eurovisionlåt......
Lettland borde hålla sig till curling.....ojdå dom var visst inga hejare på det heller...

2007-03-23 @ 20:09:20
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: