Schlager-Micke

2007-06-21
22:47:55

Säsongsavslutning för Schlagermicke
Så här inför midsommarhelgen känns det rätt att nu avsluta den första säsongen av min blogg. En blogg som inte var särskilt planerad eller ens påkommen några dagar innan den startade (tack till David Fredriksson i Uppsala som kom med den här idén att jag skulle schlagerblogga). Men det har varit väldigt kul att skriva av sig inom mitt favoritområde och kul att så många varit inne och läst.

Nu kommer jag att semestra några veckor. Jag ska bland annat till Peace & love-festivalen i Borlänge nästa vecka och se ett av mina absoluta favoritband, Melody club (dom bara spottar ur sig hits på hits, dessutom med så genialiskt enkla synthslingor. Underbart!). Sen ska jag vara i Stockholms skärgård där man är fullständigt offline, vilket kan vara skönt det också ibland. Förutom semestern blir det en del jobb. Jag kommer att vara fyra veckor på Sveriges radio Jönköping i juli och augusti där jag ska jobba på lokalnyheterna. Så om ni har vägarna förbi Jönköping då så får ni gärna slå en pling.

image71

Men innan jag säger tack och hej så måste jag ju göra en lista. Eftersom vissa av er varit väldigt flitiga med att kommentera mina texter så måste ju ni lyftas fram. Därför räknade jag vilka som egentligen skrivit flest kommentarer. Till en början var det en ganska jämn match mellan fisken och Brita men under sluttampen har Brita hållit ett tempo som inte fisken kunnat matcha. Här är topp-5 bland er.

1. Brita Sjöberg - 40 kommentarer
2. David "fisken" Nyquist - 22 kommentarer
3. Anton Eriksson - 9 kommentarer
4. Markus "Markus Gunnervall" Gunnervall - 7 kommentarer
5. Niklas Sandström - 6 kommentarer

Statistik om bloggen
# Mest besökta dagen: 109 sidträffar lördagen 12/5 (finaldagen av ESC)
# Flest antal unika besökare: 27 personer torsdagen 10/5 (semifinaldagen av ESC 10/5)
# Minst besökta dagen: 1 person och 1 sidträff torsdagen 12/4 (undrar vem det var??)

Utnämningar på bloggen
# Skönaste kommentaren:

"Jag som trodde att Markus Gunnervall var en pseudonym för Micke själv? Efter alla 8-euros drinkar?".
Skrivet av Brita angående Markus Gunnervalls inlägg där han uppmanade alla att ge mig ekonomiskt bidrag...

# Näst skönaste kommenaten:
"Inte spänn får du av mig... "
Mathias "stege" Stegrud angående Markus Gunnervalls kommentar..


# "fiskens bästa kommentar"
"Känner du inte igen artisterna när du dansar kind mot kind, men vet vem som fick 12 poäng av sverige i -84 års festival... vill inte kalla det autistiska drag utan hoppas på gratisspriten ;-)"
Angående min omedvetna flört med ungerska sångerskan Magdi Ruzsa

Jag lovar att mejla er när jag börjar uppdatera sidan igen. Schlagersäsongen drar egentligen igång på allvar i början på nästa år men upphovsmänen och artisterna till nästa års Melodifestival brukar presenteras framåt november ,så jag får se när det blir. Men oavsett när så kommer jag garanterat att ha lika mycket åsikter om allt då precis som nu.

Men tills dess. Ha en riktigt skön sommar!

/Micke

Kommentarer:
#1: Maria

Ha en riktigt skön sommar du med, hoppas vi ses snart! Jag lovar att bli en mer flitig besökare av bloggen, har först de senaste månaderna börjat gå in regelbundet... Jag är ju precis som du en listbitare, så när ens vänner gör topplistor, gärna relaterade till favoritämnet schlager, måste man ju kolla :-) TREVLIG MIDSOMMAR!

2007-06-21 @ 23:27:59
#2: Fisken

Tack för den här gången Micke! Hoppas kunna slå Britta under 2008 på antalet inlägg, och inte minst den åtråvärda listan över schlagerårets kommentar... men inte platsade väl Steges som 2:a.. var ju inte ens grammatiskt korrekt...;-)

2007-06-27 @ 16:10:33
#3: Anton

Tack så hjärtligt, Micke, för trevlig läsning. Vi hörs! Kom gärna förbi Vadstena i sommar och njut av lite annan musik ;-) Kram!

2007-07-08 @ 17:14:34
#4: Fisken

Sitter i Köpenhamn och ser Allsång på skansen med gästande Lasse Holm. Det finns inte längre några tvivel - Lasse Holm måste leda Allsången framöver!!!
Hosta upp pengarna Eva Hamilton! Lundin håller inte måttet, han är en blekgrå liten råtta i jämförelse med den strålande Lasse Holm som för hela skansenpubliken in i en kollektiv extas! Holm producerar inte längre särskilt många låtar, han leder inte Diggiloo, han sitter o slappar på nåt pensionat i skärgårn. Ryck ut och casha upp fett med stålar så att vi får ordning på Allsången igen - Holm, Holm, Holm!

2007-07-10 @ 21:14:25

Hej Micke!
Har precis gått in och tittat på din blogg för första gången - vilken häftig sida du har! Gå gärna in och kika på min också. Har lagt upp en hel del bilder från sommarkonserterna på Liseberg.
Vi ses i Karlskrona!
Josef Boström i Göteborg

2007-07-21 @ 18:02:29

I am happy, that I found your site. Is the best!

2007-11-03 @ 21:16:13
#7: Autoscopy

Hi! Your site appeared very useful to me. Excellent work, thanks.

2007-11-07 @ 20:32:56

Nice site, cool background. toni.

2007-11-13 @ 23:13:08
#9: Mujola

Your site is very good.
Thank you for the opportunity to sign your guest book.

2007-11-21 @ 19:27:10

Great Site. Useful info. I will surely check back soon.

2007-11-22 @ 20:48:00
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: