Schlager-Micke

2007-06-06
13:58:51

Mellan fotboll och schlager

Ni som känner mig vet att schlager inte är den enda passionen i mitt liv. De senaste dagarna har jag ägnat mesta tiden åt efteranalyserna till "slaget om norden" mellan Sverige och Danmark i Köpenhamn i lördags. Jag var själv på O´learys och såg Danmark-Sverige och om ni har läst min presenation på den här sidan så har jag ju skrivit där att det bästa som finns är matcher som urartar.....Jag borde med andra ord varit mer än nöjd efter lördagens tumult på parken.

Och visst, jag kan inte komma ifrån det, det är något speciellt med när allt tappar sitt manus. När det blir okontrollerbart och det händer helt oförutsedda saker som sen diskuteras överallt. Bara det där när man överallt, i affären, på bussen på jobbet hör alla diskutera en enda sak, kaoset i kvalmatchen. Det är något speciellt med det för då känns samhället och alla människor omkring så mycket närmare inpå, så mycket mer sammanhållet än under alla vardagar när folk springer till och från tunnelbanan för att skynda iväg någonstans.

Jag ska själv till Råsunda ikväll och se Sverige möta Island, men ni kan vara lugna. Jag tänker inte springa ut på planen. I så fall tar jag på mig en isländsk landslagströja....;-)

För att återgå till det som den här bloggen egentligen handlar om, schlager, så återkommer jag strax med lite statistik från omröstningen som jag själv knåpat fram. Men ha det så trevligt i solen fram till dess:-)

 


Kommentar:

Cool site ... I like it :)

2010-05-06 @ 12:52:36
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: