Schlager-Micke

2007-04-27
22:02:26

Införprogram nummer 3

Jaha, då har samtliga 28 semifinallåtar synats av det nordiska rådet och jag kan lugnt säga att i det här programmet höll jag inte med om särskilt många poäng. Poängen haglade över Andorras mediokra skatepunknummer och Turkiet är som alltid ohyggligt överskattat av experterna, det så kallade Jakob Dahlin-syndromet. Och som väntat sågades Lettland. Det kan jag i och för sig förstå eftersom det osynkade framträdandet, det "italienska" uttalet, hattarna m.m. lätt kan uppfattas som en provokation, men den enda som var skarpsynt nog att förstå det geniala med Lettlands allsångsvänliga kostym-buskis var Adam Duvå Hall. 

Nu till betygen som var svårare att sätta den här gången än tidigare, jag måste ju vara saklig nog att kunna hylla även de som tycker tvärtemot vad jag själv tycker, och tvärtom (oj, nu blev det snurrigt, lika bra att köra poängen direkt.)

Charlotte Perelli
Hade många roliga kommentarer om både Estland, Lettland och Slovenien. Sen kunde jag tycka att hon liksom de andra inte bedömde Maltas bidrag efter låten utan att det var ett evigt tjat om att hon sprang mycket i videon. Maltas sångerska Olivia Lewis sjunger mycket bra live och där tror jag hela nordiska rådet gjorde en grov underskattning. Jag höll nog inte med Charlotte på ett enda betyg den här gången men en trea ska hon absolut ha för det är skönt med personer vågar hylla och såga utan för en sekund be om ursäkt för det.
Betyg: 3

Eirikur Hauksson
Precis som jag varit inne på tidigare så vågar han inte vara lika brutalt ärlig i år som tidigare men han kändes ändå fullt bekväm idag och hade ett roligt samspel med danske Adam. Hans sågning av Belgiens vidriga 70-talspastisch var dessutom sååå befriande att höra när man var rädd att även den låten skulle anses som ett mästerverk av en enig jury.
Betyg: 3

Adam Duvå Hall
Införprogrammets dark horse (det var ingen anspelning på hans hästsvans alls faktiskt). Rollen som "kul kille i klassen" uppfyller han med råge. Hans tajming är ibland helt fenomenal och han ger en underhållande dimension som breddar det här programmet ytterligare genom hans okenventionella sätt att uttrycka sig. Att kalla Österrikes låt för ett preventivmedel i sig, var faktiskt riktigt roligt (även om jag inte alls höll med om hans omdöme om den låten). Visst, ibland ger han betyg utan någon egentlig motivering men allt som oftast är hans laid-back-stil riktigt skön. Fortsätt så!
Betyg: 4

Thomas Lundin
Var klockren förra gången och lika rolig den här gången. Var dessutom den enda som var saklig nog att grunda sina poäng till Malta på själva låten och inte på den "springande" videon. Däremot förstod jag inte hans hyllning av Andorra och hans sågning av Österrike. Österikes refräng är en av semifinalens starkaste och kan artisten leverera något i likhet med videon på scen så kan den bli farlig. När det gäller Lettland, som enligt Thomas är årets kalkon, så håller jag som sagt inte alls med. Den är årets bästa allsång och årets mest geniala humorinslag!
Betyg: 3

Per Sundnes
Nej, jag förstår fortfarande inte vad Per har i programmet att göra. Han lyckas ständigt haka upp sig på någon ointressant detalj som han grundar hela sina betyg till låtarna på och femmorna, de är tveklöst ämnade enbart åt de nordiska grannarna. Dessutom är det ju något anmärkningsvärt att det är just han som efter genomgången av betygen på alla semifinallåtarna menar att nordiska rådet överskattar de nordiska bidragen. Hmmm, vem beror det på? Nej, om hans uppgift är att vara nordiska rådets musikaristokrat så kan de väl lika bra sätta in Andres Lokko istället. 
Betyg: 1 


Kommentarer:
#1: Brita

Nämen, Micke... nu börjar det likna nåt vad det gäller våra åsikter!!! Här är iaf några av mina...

1. Adam Duvå Hall har ikke hästsvans. Eller hestehale som det heter på dansk.

2. Österrike har en av semifinalens bästa refränger?????????????????? Ursäkta men vad har då: Vitryssland, Island, Schweiz, Moldavien, Makedonien, Serbien, Andorra, Belgien, Lettland... etc etc etc... T.o.m. TURKIET och SLOVENIEN har ju bättre refränger än Österrike... Jag är rädd att din "favorit" kommer att bli bortglömd i den färgstarka semifinalen.

3. Och hur kan det komma sig att Thomas har fick bäst poäng just den gången då han tyckte precis som du om låtarna...?

Men du, tappa inte modet, det är skitkul att läsa din blaaahrg!

Kramiz

2007-04-28 @ 21:40:33
#2: Brita

Ursäkta, kom på en sak till:

fattar du varför Ungern fick så många poäng?

2007-04-28 @ 21:46:55
#3: Micke

Trevligt med lite mothugg här. Jag kan köpa din invändning när det gäller Thomas, sen när det gäller låtarna tycker vi ju......lite olika;-) Jag kan ju inte riktigt se en stark refräng i Belgien, Schweiz och Andorra. Moldaviens låt är riktigt bra, men där tycker jag faktiskt verserna är bättre än refrängen. Och Ukrainas låt blir bara bätttre och bättre, den är nog uppe på en trea för mig.

Ungern ja, jag blev inte så förvånad där på de höga poängen. Låten är välgjord och blues anses väl vara en musikstil som ofta anses mer "äkta och genuin" så det kanske är lite därför. Jag kan tycka att den låten är en femma.....som bakgrundsmusik. Som "hit" är den stark 2:a - svag 3:a.

2007-04-30 @ 17:39:01

Greetings from Arlington, Texas! Nice site!

2009-05-20 @ 08:26:08
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: